Fem kunstnere tolker dyr i fantasi og virkelighet

SAMMEN. Fem kunstnere på en utstilling:Nils Henning Austad, Anne Cecilie Røgeberg, Magne Håland og Marianne Gihle.

SAMMEN. Fem kunstnere på en utstilling:Nils Henning Austad, Anne Cecilie Røgeberg, Magne Håland og Marianne Gihle.

I utstillingen «Dyrene taler i fantasi og virkelighet» blir publikum servert alt fra naturfoto til følelser i malerier, grafikk og tegning.

DEL

- Jeg har valgt temaet dyr også har jeg valgt å invitere mine bekjente til å være med på utstillingen, sier kunstner og prosjektleder Anne Cecilie Røgeberg.

Hun har fått med seg Magne Håland, Marianne Gihle, Guillermo Fuentes Arends og Nils Henning Austad på utstillingen, som åpner i Kunstforeningens lokaler i Kirkebakken i Hamar lørdag.

– Det spenner fra det rent fotografiske, via malerier der dyrene plasseres i naturen, til å tolke dyrene på et mer følelsesmessig- og indre plan, forteller Røgeberg.

Det jobbes med ulike teknikker blant utstillerne, som vil gi publikummerne en mangfoldig opplevelse.

Magne Håland har tatt bilde av en elgokse i skogkanten:

– Jeg fikk tatt bildet av elgen bare 150 meter fra der jeg bor i Østmarka i Lørenskog. Den kom av seg selv og jeg rakk i ta fotoet før den dro raskt av gårde, sier Håland.

Etter at han tok bildet gikk han i gang med å sette elgen inn i et maleri som blant annet har som mål å skildre en respekt for dyrets anatomi.

Et alvorlig budskap ligger som et bakteppe for utstillingen sett under ett: Miljøutfordringene som skaper problemer for mange arter om dagen:

– Dyrene er underkjent i samtidskunsten, samtidig er vi inne i en tid der flere dyr kan forsvinne. Vi vil påpeke hvor viktige dyrene er for menneskelivet fortsatt. Ikke bare for å spise, men også gjennom fantasi og følelser, sier Røgeberg.

– Vi er inne i en tid med fornyet interesse for dyremangfoldet.

– Hvordan er det å dele en utstilling med så mange mennesker?

– Det er et veldig spennende og vågalt eksperiment. Men vi har såpass forskjellige stiler at det går an å få det til å henge sammen likevel.

Utstillingen åpner lørdag og blir hengende fram til 16. februar.

Artikkeltags