3.000 innom ny dansefestival

PÅ HODET: Trond André Hansen i Kingwings Crew imponerte stort under showet på Stortorget lørdag.

PÅ HODET: Trond André Hansen i Kingwings Crew imponerte stort under showet på Stortorget lørdag. Foto:

– Nå blir det ny dansefestival neste år, sier Therese Slob etter at Move Dansefestival trakk over 3.000 publikummere i sitt først år.

DEL

– Hamar er virkelig blitt en danseby! sier en lykkelig Therese Slob fra PS: Dance.

De var primus motorer for nye Move Dansefestival i helgen, sammen med medarrangørene Skisser i Bevegelse (SiB), Stoppested Verden, Teater Innlandet, Hamar kulturhus og Hamar kommune.

På forhånd inviterte de til folkefest og en hyllest av dansens mange uttrykksformer. Den invitasjonen takket lokalbefolkningen ja til.

For Stortorget-showet med Kingwings Crew og den påfølgende dansingen med mange aktører, trakk alene 1.000 mennesker lørdag, og skapte en følelse av gatedans i Harlem midt i Hamar.

Tar man med alle de andre arrangementene; blant annet «All-styles Battle», forestillingene «Kaboom» av Subjazz og «En Jubileumsforestilling» med Nasjonalballetten UNG. åpen salsakveld, foredrag og workshops, så drar antall publikummere seg over 3.000 på festivalens første forsøk.

– En fantastisk helg! Jeg ble rørt da vi klarte å fylle den sosiale ringen på Stortorget. Og så sent som klokka 17 (fem timer etter showstart) måtte vi be folk, unge og gamle, om å slutte å danse fordi vi måtte rulle sammen dansematten. Det fortalte meg at vi hadde truffet noe. At festivalen hadde kommet for å bli, sier Slob.

Ideene bobler i hodet. Allerede nå vil Slob komme i gang med planleggingen av neste års festival.

– Å få vise fram det beste danse-Norge har å by på, og samtidig vise den enorme bredden i danse-Hamar, har vært en opptur. Lag og foreninger som driver med dans, og profesjonelle aktører som kommer hjem for å vise seg fram. Plutselig ble alt veldig synlig. Move Dansefestival har blitt en veldig fin plattform som kan brukes til å vise fram dansen.

Artikkeltags