Laget film av Prøysen-tekster

LOKAL FILM: «Alle er alene» er laget av Claus Morten Pedersen. Den har premiere i kveld.

LOKAL FILM: «Alle er alene» er laget av Claus Morten Pedersen. Den har premiere i kveld.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tre av Prøysens «Lørdagsstubber» er blitt til en kortfilm. Den har premiere under Hamarama.

DEL

Filmmakeren Claus Morten Pedersen fra Hamar er en av flere Innlandsregissører som skal få vise seg fram under filmfestivalen Hamarama.

I et eget kortfilmprogram torsdag kveld, hvor det skal vises hele åtte kortfilmer fra Innlandet, så har Pedersens «Alle er alene» premiere.

– Vanvittig deilig å være ferdig med en lang prosess og jeg gleder meg til endelig å få vist fram filmen for et publikum, sier Pedersen.

– Ideen fikk jeg dagen etter 22. juli. Hodet var full av eksistensielle tanker og jeg oppdaget plutselig dybden i Prøysens tekster. I en lang periode leste jeg hans «Lørdagsstubber» som sto på trykk i Arbeiderbladet, og av de 780 tekstene plukket jeg ut tre tekster som jeg fikk rettigheter til og begynte å leke med.

Resultatet er en film om en familie som driver en moderne gårdskafé og som gjennom tre ulike faser i livet bruker Prøysens tekster til å støtte seg på.

– Dette er vanlige menneser som kommer ut for problemer, men som bruker Prøysens tekster til å sette ord på de vanskelige tingene i livet.

– Jeg håper at filmen bidrar til at også jeg setter litt heder på Prøysen.

Det skal ellers vises 34 filmer i løpet av den fjerde Hamarama-festivalen.

Den populære Mariokart-turneringen i kinosalen er som vanlig fulltegnet, men det blir rikelig anledning til å teste spilling og få en demo av HTC Vave i regi av Hamar Game Collective. Og det blir som vanlig filmquiz på Nellie, for å nevne noe.

Disse filmene vises på Hamarama:

«A Minor Leap Down», «Amy», «Angry Indian Goddesses», «Anomalisa», «Brooklyn», «Carol», «Chihiro og heksene», «Deathgasm», «Den franske forbindelsen», «Der vindane møtes», «Det som en gang var», «Don't Tell Me the Boy Was Mad», «Eddie the Eagle», «El Clasico», «El Club», «Hail, Caesar!», «Human», «I skyggen av kvinner», «Knight of Cups», «Kortreist film», «Kung Fu Panda 3», «Land and Shade», «Louder Than Bombs», «Markedets lov», «Min andre mor», «Min datter, min søster», «Mountain», «Palio», «Spotlight», «The Fool», «The Idol», «Theeb - Ulven», «Under kirsebærtrærne» og «Welcome to Norway».

I fjor deltok 1.300 på festivalen i Hamar.

Fimen «Eddie the Eagle», en skikkelig feel-good-film om Storbritannias første skihopper, åpner festivalen onsdag kveld.

Fullt program på Hamarrama.no.

Artikkeltags