Gå til sidens hovedinnhold

Solid overskudd på kinoen

Artikkelen er over 5 år gammel

– Hamar er virkelig en kinoby, sier styreleder Tor Rullestad. Hamar kino KF leverer et overskudd på 1,7 millioner kroner for 2015.

– Vi har sett det siden vi etablerte Hamar kino KF i 2000; til tross for at mange har spådd kinoens død så fortsetter folk å komme. I fjor hadde vi det beste året siden 2008, med 178.000 besøkende og 1,7 millioner kroner i overskudd. Vi endte opp med en omsetning på 25 millioner kroner, sier Tor Rullestad.

– Det er bare å takke publikum for at de kommer!

– Vi er 30.000 hamarsinger, og i forhold til tilfanget av publikummere ligger vi over dobbelt av snittet i Norge når det gjelder besøk. Derfor ligger det noe i uttrykket at Hamar er en kinoby. Vi har alltid vært glade i kinoen, siden storsalen sto klar i 1968.

– Hvorfor er hamarsingene fortsatt glad i kinoen, tror du?

– Vi har vært opptatt av at kinoen skal være god og har gjort investeringer hele tiden. Hvert år har det kommet noe nytt, sist Dolby Atmos i sal 1 som kanskje lydmessig kan beskrives som å tre inn i filmen. Vi har flinke folk som jobber der. Også er det en sosial møteplass. Tilbakemeldingene er at det er hyggelig å dra på kino. Det går inn under det å ta i bruk byen.

Rullestad forteller om en drømmestart på 2016. 30 prosent opp på besøk og 40 prosent opp på omsetning.

Nå går kinoen for en ny rekord.

– Selvfølgelig spiller filmtilfanget en stor rolle. og i fjor hadde vi en rekke perler som trakk mange. Det blir ikke færre i år, med blant annet «Kongens nei», «Burning 2» og Dahlsbakkens to filmer.