Styrer mot rekordår

PENE TALL: På PC-skjermen til kinosjef Espen Jørgensen står tallene som viser at kinoen går svært godt.

PENE TALL: På PC-skjermen til kinosjef Espen Jørgensen står tallene som viser at kinoen går svært godt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det har vært en fantastisk kinohøst, oppsummer kinosjef Espen Jørgensen. Denne uka passerte besøkstallet på Hamar kino totalen fra 2015.

DEL

Kinosjef Espen Jørgensen klikker inn på datamaskinen på kinokontoret i Folket Hus og trykker på en knapp markert med «Status per dato» på PC-skjermen.

– Se her! 178.036 besøkende. Per i dag ligger vi på 20 prosent over fjoråret når det gjelder besøkstall, og fjoråret var veldig, veldig bra. Tallet er nå akkurat likt det vi hadde for hele 2015, sier Jørgensen og smiler.

– Det betyr: Resten av året blir ren bonus.

«Kongens Nei» passerte i forrige uke 20.000 besøkende i Hamar. På andreplass: «Børning 2» med over 11.000 besøkende.

– Filmmessig er vi inne i et ekstremt bra innlandsår. Vi startet dette året med Solan og Ludvig-filmen, så fikk vi «Birkebeinere» og deretter fikk vi et par sterke filmer fra unge, lovende Henrik Dahlsbakken. Og så har vi Anders Baasmo Christensen, som leverer mange bra filmer i år. Og i høst ble det ekstremt, med «Kongens Nei». Videre har vi stor tro på «Snekker Andersen og julenissen», hvor Christensen også har en stor rolle. Vi skylder han mye.

I et godt kinoår for Hamar trekkes oppmerksomheten til byen.

Det var neppe tilfeldig at Hamar Kino KF ble vertskap for den femte «Den norske kinokonferansen» som i år samlet 250 deltakere fra hele landet. I løpet av tre dager fikk ansatte og ledere i norske kinoer faglig oppdatering.

Og i Hamar fant de mye å ta med seg hjem:

– Mange var interessert i lydsystemet vårt, Atmos, som mange ønsker seg og som ikke alle har ennå. Også var de interessert i forretningsdelen, hvordan vi får til god butikk av kino.

Her har Hamar virkelig noe å lære bort. I fjor endte Hamar Kino KF opp med et overskudd på 1,7 millioner kroner. Og de styrer mot et større overskudd i år.

– Hva var tilbakemeldingene?

– De var imponerte over det de så og hørte i den nye salen. Vi fikk ros for gjennomføringen av konferansen og for at vi også tok oss tid til å vise fram severdigheter i regionen.

Artikkeltags