Norske filmer reddet kinoåret i Hamar

BÅNN GASS: Hamarsingen Anders Baasmo Christiansen spilte hovedrollen i "Børning" - som ble den mest sette filmen i Hamar i fjor.
FOTO: Filmweb

BÅNN GASS: Hamarsingen Anders Baasmo Christiansen spilte hovedrollen i "Børning" - som ble den mest sette filmen i Hamar i fjor. FOTO: Filmweb

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kinosjef Espen Jørgensen er godt fornøyd med kinoåret i Hamar. Takket være norske filmsuksesser ble det pluss.

DEL

Totalt ble det solgt 153.234 kinobilletter i Hamar i 2014. Det var en økning i besøket på 3,4 prosent. Det til tross for at flere av de forventede storfilmene fra USA trakk færre folk enn ventet.

Den norske filmen "Børning" - med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen - ble den mest sette filmen i Hamar i 2014. Filmen fikk en noe blandet mottakelse hos filmanmelderne, blant annet satte Oppland Arbeiderblads anmelder både popcorn og brus i halsen da han så filmen.

LES OGSÅ: "Børning" slår an hos publikum i Hedmark

På landsbasis sank kinobesøket med 5,8 prosent.

- Et uvanlig godt år for norske filmer på Hamar bidrar sterkt til resultatet. Fem av filmene på kinotoppen er norske, og øverst troner Børning med solid margin. Totalt har 30 prosent av det totale antall solgte kinobilletter vært til norske filmer i Hamar. Landsgjennomsnittet her er 24,5 prosent, opplyser Jørgensen, som tror at 2015 også blir et spennende kinoår.

- 2015 byr på en rekke filmer som kan forventes å trekke et stort publikum, først Foxcatcher, Paddington og Big Hero 6 i januar. I februar kommer Fifty Shades of Grey, og senere følger et nytt Paranormal Activity-kapittel, Fast & Furious 7, The Avengers: Age of Ultron, Mad Max: Fury Road, Jurassic World, Star Wars: The Force Awakens og ny James Bond-film. Av de norske kan vi vente oss mye av Bølgen, Doktor Proktors Tidsbadekar og Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa, sier Jørgensen.

De tre mest sette filmene i Hamar i 2014 var:

1. Børning (11.507)

2. Hobbiten: Femhærerslaget (7.459)

3. Doktor Proktors prompepulver (6.363)

Artikkeltags