Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg er en fotballentusiast

Kåret til æresmedlem i Liverpool FCSC Norway

Artikkelen er over 5 år gammel

Da han var fem år kom interessen for Liverpool, og den har fulgt han fra Hamar, gjennom 62 land og tilbake igjen til hjemtraktene.

Nå i disse EM-tider skulle man tro at fotballsupportere sitter klistret foran TV-skjermen. Særlig de som har blitt kåret som æresmedlem i en supporterklubb.

Men nei – den nye æressupporteren i Liverpool FCSC Norway, Thomas Larsen Bergheim har andre ting å drive med. Som for eksempel å plaske rundt på Mjøsa i båten «Anfield».

– Noen tror jeg er en fotballidiot, men jeg er entusiast. Jeg har mye å drive med, med barnebarn, hus og hage. Eller båten da.

– Hvis navn ikke er helt tilfeldig?

– Nei, det er vel kanskje ikke det, ler Bergheim.

Interesse for Liverpool

Hele Liverpool har fanget interessen hans – alt fra byhistorien til musikken som kommer fra området. Med så stor interesse for stedet var det naturlig at fotballaget ble Liverpool.

– Da jeg var fem år var Liverpool på vei opp, og engasjementet startet. Å bytte lag er ikke lov, så siden har laget vært en viktig del av mitt liv. Jeg pleier å si at Liverpool er min første kjærlighet og mitt andre hjem, sier Bergheim.

Skulle bo i Hamar

Den ivrige fotballsupporteren er født og oppvokst på Ajer og planen som ung var å bygge hus i hagen til mor og far, og spille fotball på HamKam.

– Jeg trivdes så godt i Hamar, og jeg spilte på HamKam Junior, men jeg kom inn på befalsskolen, forklarer Bergheim, som igjennom jobben i forsvaret har flyttet rundt i 62 land.

Fotballinteressen har han allikevel holdt på, og i 1978 startet han forløperen til dagens supporterklubb. Driften av klubben måtte legges litt til side på grunn av jobben.

Da han valgte å vende hjem igjen til Hedmarken, denne gangen Tangen, ble supporterinteressen tatt opp igjen, og han beskriver seg selv som forholdsvis engasjert og aktiv, selv i voksen alder.

Bidrar med det meste

– Jeg ble valgt inn i styret i supporterklubben i 2002, og har siden da vært skribent, reiseleder, toastmaster, auksjonarius og mange andre Liverpool-relaterte oppgaver i supporterklubben, sier Bergheim.

På bakgrunn av dette ble han utnevnt som æresmedlem på supporterklubbens årsmøte, noe Bergheim setter stor pris på.

– Jeg er veldig takknemlig for dette, sier en ydmyk Bergheim før han til Hamar Dagblad legger til at det å være supporter handler om å ha det gøy og å bygge en god supporterkultur. Han blir trist av å se at folk bruker fotballen som en unnskyldning for å lage bråk.

– Det har ingen ting med fotball å gjøre, slår Bergheim fast.