Vi vil være mer sentrale

ØNSKER NYTT OMRÅDE: Det er bra både for fysikken og psyken å drive med hund. Nå håper HOHK at de kan nå enda flere hvis de får et nytt område. Foto: Lill Tove Frantzhus

ØNSKER NYTT OMRÅDE: Det er bra både for fysikken og psyken å drive med hund. Nå håper HOHK at de kan nå enda flere hvis de får et nytt område. Foto: Lill Tove Frantzhus

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Klubben ønsker å bli mer sentral i håp om å få med seg flere hundeglade mennesker.

DEL

Hamar og omegn hundeklubb (HOHK) har rundt 250 medlemmer, både voksne og barn. Fire dager i uka møtes noen av medlemmene på organiserte treninger på en ridebane ved Bergset sag i Øvre Vang.

Lite tilgjengelig

Hit går det ikke kollektivtransport, og for å komme seg til treningsområdet er man nødt til å ha tilgang på egen transport. Dette begynner klubben å se på som en utfordring.

Vi er en klubb for både barn og voksne, og vi har et ekstra fokus på barn og hund. Det er vanskelig for de yngste å komme seg opp til oss alene, sier Silje Kristoffersen, leder i klubben.

Hun ser også utfordringene for handikappede å komme seg til treningsområdet de nå har. Målet er å være lett tilgjengelig for alle.

Vi synes det er viktig og artig å bidra til at flere grupper får glede av hunden sin. Det å drive med hund er bra på mange ulike måter, både psykososialt og fysisk. Vi ønsker til å bidra på en positiv måte, forklarer Kristoffersen.

Mer sentralt

Nå er hundeklubben på utkikk etter et mer egnet område å drive med trening på.

Vi skulle gjerne hatt noe som var mer sentrumsnært. Alternativt et sted med bussforbindelse. Det mest ideelle er noe grøntareal tilknyttet en mulighet for å være innendørs. Vi har forsøkt å ta kontakt med noen som har en gammel låve eller en lagerbygning, men har enda ikke fått napp, sier Kristoffersen.

Blir det kun innendørs er ikke Kristoffersen fremmed for det heller.

For å opprettholde treningen bør vi ha en innendørs treningsarena, og vi kommer oss langt med 200 kvadratmeter, sier Kristoffersen.

Vil bidra

Klubben merker at interessen og engasjementet for hundetreninger øker og de ønsker å bidra til å gi et bredere tilbud til hundeinteresserte i Hamar.

Vi håper derfor det er noen som kan hjelpe oss med et passende sted å trene, sier Kristoffersen og lover at de er ryddige hundefolk.

Artikkeltags