Gå til sidens hovedinnhold

Johan Golden lander i Hamar fredag

Artikkelen er over 3 år gammel

Johan Golden har ingen tro på at han kan forene Norge, men halvparten av oss skal han klare å få med seg.

Komikeren Johan Goden, kjent fra «Nytt på Nytt» på NRK og «Misjonen» på P4, kommer til Hamar kulturhus fredag med sitt show «Johan Golden - halve Norges Golden». Her skal han snakke om alt fra politisk korrekthet og syklister til fotballandslaget.

Golden mener at vi er i ferd med å bli mer og mer splittet.

– Folk skaper sine egne ekkokammere og sitter kun og hører på sine egne argumenter. For nordmenn har det blitt viktig å understreke vår egen fortreffelighet, og vi innrømmer aldri at vi tar feil. Innspill som går mot våre egne argumenter avskrives som «fake news», og vi leser ivrig på nettsteder som bygger opp om våre egne meninger. Oppe i alt dette så har vi blitt veldig lettkrenket. Samfunnet har jo blitt helt tullete, sier Golden til Hamar Dagblad.

Golden har lite tro på at han kan forene landet gjennom sin standup, så å få med seg halvparten er greit:

– Det er et delt land, men jeg skal forsøke å få med meg noen på mitt lag.

Golden ble «Årets standupkomiker» under Komikerprisen 2015, og showet hans har fått strålende kritikker.

– Hamar er faktisk andre sted som får besøk etter at vi startet opp høstturneen i Drøbak. Det skal bli interessant å komme til det nye kulturhuset deres. Jeg har reist mye rundt i Norge, og det er ikke så stor forskjell på folk, men det er stor forskjell på arrangører. En merker om man kommer til et veldrevet kulturhus eller ikke, og om folket i byen slutter opp om huset eller ikke.

I «Misjonen» har makker og lillehamring Atle Antonsen flere ganger kommet med verbale sleivspark mot Hamar. Golden understreker at han kommer til byen med et åpent sinn:

– Jeg bryr meg ikke om hvor byene ligger i forhold til Mjøsa og oppfatter Lillehammer og Hamar som ganske like. Heter det hamaring, hamarværing eller hva?

– Hamarsing.

– Hamarsing? Der ser du. Jeg skal bli mer kjent med Hamar fredag. Jeg skal ikke ta et stup fra stupetårnet, men skal være turist og gå ned og se på det når jeg først er på besøk i byen.

I den faste spalten «Misjonens lokale nyheter» tar Golden og Antonsen opp nyheter fra norske lokalaviser. Det resulterte i boka «Ny hylle på Prix».

– Jeg mener at Hamar Dagblad er med i boka?

– Jo da, vi er representert med saken «Bieber har IKKE landet i Hamar».

– Åh! Er det dere?! Du må skrive at det er en ære å få komme på trykk i avisen som har levert en av de beste lokalnyhetsakene i historien.