– Det nye bakeriet er så flott!

Stamkunde Bjørn Brohjem gir sin dom over det nye Fattigmann-bakeriet.

DEL

Sveip i bildene over for å se flere motiver fra bakeriet.

– Jo da, dette kommer fortsatt til å være stambakeriet, sier en tydelig imponert Bjørn Brohjem.

To ganger i uken møtes kompisgjengen hos bakeriet Fattigmann inne på Maxi Storsenter.

De siste ukene har de imidlertid vært uten tilholdssted, for Coop har tatt over området hvor Fattigmann tidligere lå. Her lager de Maxi storsenters nye matbutikk, Coop Extra, som åpner på nyåret.

I mellomtiden har det vært byggetid for bakeriet, som måtte flytte over på den andre siden av senteret.

Og, endelig, mandag morgen gjenåpnet nye Fattigmann.

– Det nye bakeriet er så flott! Vi har fulgt med på prosessen og jeg måtte innom på åpningsdagen for å «prøvesitte litt», sier Brohjem og smiler.

Fornøyd var også avdelingsleder Marianne Jacobsen og hennes ti ansatte:

– Fy flate, vi synes det har blitt kjempebra! Helt vanvittig!

– Vi har fått dobbelt så mange sitteplasser, også har vi fått en sitteseksjon på andre siden i gangen. Og i vår så åpner uteserveringen rett utenfor. Det blir så bra! sier Jacobsen.

Hun forteller at de i de tidligere lokalene slet med kapasitetsproblemer:

– Vi hadde altfor få sitteplasser. På lørdagene var det mange som bare snudde da de så at det var fullt.

Nå disponerer Fattigmann 190 kvadratmeter på senteret.

– Noe annet nytt hos dere?

– Ja, vi har fått pizzaovner og begynner med steinovnsbakt pizza. Bunnene er satt sammen av Eataly på Aker Brygge. De kommer ferdig til oss, så er det bare å bake de ut for oss.

– Og vi vil ha suppe hver dag.

– Ellers blir konseptet som før, med kaker og smørbrød. Og at vi baker alt på stedet.

Artikkeltags