Fosterhjemstjenesten i Hedmark med nytt kurstilbud

I år skal Fosterhjemstjenesten Hedmark rekruttere 55 fosterhjem. Nå prøver de seg med kveldskurs for å tilpasse seg helgetravle familier.

DEL

(Østlendingen) For å kunne bli fosterhjem må familier ha gått et fosterhjemsforberedende kurs på 30 timer, et såkalt PRIDE-kurs. De siste årene har det vært tradisjon for å ha disse kursene fordelt over helgesamlinger.

Leder i Fosterhjemstjenesten Grethe E. Stoa forteller at de ser en endring i folks hverdagsprogram, noe de har tatt til etteretning.

– Vi ser at helgene oftere er fullbookede, og at interessenter ikke kommer i gang med prosessen av den grunn. Derfor prøver vi å tilpasse oss den hverdagen og det livet som er der ute, sier hun.

I det nye kurset er det kun samling tre lørdager. Resten er på kvelden, og avholdes på Scandic Hamar.

I tillegg til kveldskurset som starter 30. mars, arrangerer Fosterhjemstjenesten et intensivkurs i sommer, og et tradisjonelt helgekurs til høsten.

– Det er viktig for oss å tilpasse oss de interesserte, sier Stoa.

Hun forteller at også de tradisjonelle informasjonsmøtene en gang i måneden suppleres med alternative kanaler og former.

Fosterhjemstjenesten startet i fjor med webinarer, hvor folk meldte seg på, fikk en lenke på mail, og kunne sitte hjemme i sin egen stue og få informasjon om fosterhjemsarbeid. Dette skal videreføres i år, og kommer i stand etter sommerferien.

Gjennom både våren og høsten arrangerer tjenesten også informasjonsmøter i samarbeid med eksterne lag og foreninger.

Det er Stoa svært tilfreds med.

– Det er veldig positivt for oss at nye miljøer vil samarbeide med oss og hjelpe til med å spre budskapet om behovet for flere fosterhjem, sier hun.

Artikkeltags