Nå blir byen rosa

ROSA MÅNED: Lørdag starter den rosa måneden for Kristin Olsen, Anne Rui, Laila Iversen, Berit Fjæstad og Bjørn Helge Olsen.

ROSA MÅNED: Lørdag starter den rosa måneden for Kristin Olsen, Anne Rui, Laila Iversen, Berit Fjæstad og Bjørn Helge Olsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi skal gjøre byen vår rosa, sier gjengen som drar i gang Rosa sløyfe-aksjonen i Hamar lørdag.

DEL

I fjor satte man rekord, med over 170 deltakere på turmarsjen fra Kreftforeningens lokaler. I år skal det være enda mer ståhei rundt arrangementet.

To runder

– Jeg er optimist. Det blir flere enn 200 deltakere i år, for veldig mange snakker om at de vil være med. Og de som bruker å stille opp på denne marsjen kommer alltid tilbake, sier Bjørn Helge Olsen i Hamar Turmarsjforening.

Det hele starter klokka 11 lørdag. Under vignetten «Vi går for åpenhet!» byr altså Hamar Turmarsjforening, Mental helse Hamar, Brystkreftforeningen og Kreftforeningen på to løyper som alle skal kunne klare, på henholdsvis fem og ti kilometer.

Etter turmarsjen vil Rosa sløyfe-måneden bli offisielt åpnet ved Hamar-ordfører Einar Busterud ved Triangelgården.

Deretter skal vinneren av sommerens Rosa Sløyfe-fotokonkurranse, i regi av Holland Atelier og Foto og Kreftforeningen i Innlandet, presenteres. Vinnerbildet skal sammen med andre innsendte bidrag få hedersplassen i en fotoutstilling i Kreftforeningens lokaler i Strandgata hele oktober.

Under kickoff-arrangementet vil Knutstad Holen og Tante Gerda servere lunsj.

– Målet er at det skal skje mer rundt Rosa Sløyfe og at hele byen skal preges av denne aksjonen, sier Kristin Olsen hos fotografen i Strandgata og sentrumsforeningen.

Hamar Damekorps stiller sammen med Veterankorpset opp og spiller. Dit kommer også Tor Karseth.

– Vi er et damekorps, og det er jo naturlig at vi støtter opp om denne aksjonen. Det ligger alltid en risiko at noen av våre medlemmer får brystkreft, sier Laila Iversen i Hamar Damekorps.

I år skal Hamar sentrum bli lyssatt i rosa og man skal henge opp rosa sløyfer.

Ellers blir Kolomoen-brua på E6 farget rosa, slik den bruker å bli under aksjonsmåneden oktober.

Arvelighet

Årets tema for Rosa sløyfe er arvelighet og brystkreft. Hvert år får flere enn 3300 kvinner og et lite antall menn i Norge brystkreft.

Rosa sløyfe-aksjonen i Norge har satt brystkreft på dagsorden for å bedre kvinnehelsen, og har fortsatt som mål å bidra til tidlig oppdagelse og bedre prognose for brystkreft.

Artikkeltags