Stupetårnet er farget rosa

Artikkelen er over 3 år gammel

I anledning Rosa Sløyfe-aksjonen som startet 1. oktober har stupetårnet i Hamar blitt farget rosa for å vise solidaritet med dem som rammes av brystkreft og deres pårørende.

DEL

– Vi har verdens mest berømte stupetårn, og det er Hamars mest fotograferte sted. Jeg håper at et rosa stupetårn gir god synlighet for aksjonen, sier ordfører Einar Busterud.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter.

Hamar kommune støtter aksjonen og bidrar med å farge byen rosa. Ordfører Einar Busterud framhever at Rosa Sløyfe er viktig for å øke folks kunnskap og derigjennom bidra til tidlig diagnose og redusert dødelighet av brystkreft. Busterud er fornøyd med at Stupetårnet blir rosa. – Vi har verdens mest berømte stupetårn, og det er Hamars mest fotograferte sted, så jeg håper at et rosa stupetårn gir god synlighet for aksjonen.

¬- Vi opplever masse godt engasjement, og flere og flere ønsker å støtte opp om aksjonen. At Hamar kommune ønsker å markere Rosa Sløyfe på denne måten synes vi er fantastisk flott. Det er en symbolhandling det virkelig står respekt av, sier Berit Jevnaker, distriktssjef i Kreftforeningen.

Stupetårnet føyer seg inn i rekken av berømte landemerker som lyssettes under Rosa Sløyfe. Kjente bygg som Eiffeltårnet i Paris og Operabygget i Sydney har vært lyssatt med rosa farge i oktober. Her i Norge skjer det samme med Holmenkollen og Keplerstjernen ved Gardemoen. I Innlandet lyssettes blant annet Kolomoen bru ved E6 og Kongsvinger festning.

Stupetårnet vil lyse rosa fra og med fredag kveld 30. september. Også andre steder i Hamar sentrum vil lyssettes. Det blir Rosa Sløyfe-markering på Triangelgården i Hamar sentrum 1. oktober, hvor ordfører Einar Busterud åpner arrangementet.

Artikkeltags