Tror på Krafttak-rekord

Optimister: Leder Berit Jevnaker og rådgiver Anne Sander Engevold i Kreftforeningen seksjon Innlandet håper på stor givervilje. Foto: Jo E. Brenden

Optimister: Leder Berit Jevnaker og rådgiver Anne Sander Engevold i Kreftforeningen seksjon Innlandet håper på stor givervilje. Foto: Jo E. Brenden

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Nå tror vi på innsamlingsrekord! sier Berit Jevnaker og Anne Sander Engevold hos Kreftforeningen.

DEL

Stor oppmerksomhet rundt kreft denne uka. Onsdag er Kreftforeningen seksjon Innlandet sterkt medvirkende til gratis-konserten Vinterlyd på CC Gjøvik, der Marcus & Martinus, Innertier, Julie Bergan, Main Level, Robin & Bugge, Morgan Sulele, Katastrofe og Staysman & Lazz står på scenen for kreftsaken.

Her er det satt opp buss for en tier fra Hamar.

I helgen ble «Krafttak mot kreft» viet oppmerksomhet under den såkalte kubekampen i Hamar OL-Amfi, med en sterk appell og en bønn om å gi til aksjonen.

Og: Onsdag går startskuddet for bøsseinnsamlingen.

Russemobilisering

– Et kjempeløft fra russen i Hamar. De stilte med 123 bøssebærere i fjor. I år er tallet økt til 180! stråler Jevnaker.

Storhamar Hockey har mobilisert rundt 200 bøssebærere og HamKam Yngres rundt 100.

– Summen av bøssebærere og all den oppmerksomheten vi har hatt i forkant av innsamlingen gjør at vi har troen på at dette blir tidenes «Krafttak mot kreft», sier Jevnaker.

De fleste får besøk av bøssebærerne i løpet av onsdagen, etter det vil det fortsatt være flere muligheter til å gi til aksjonen, som strekker seg over 14 dager.

På landsbasis samlet man inn 40 millioner i fjor, 3,5 millioner kroner i Hedmark.

Målet er at man skal klare å nærme seg fire millioner kroner til aksjonen i Hedmark i år.

– I år har vi for første gang et todelt innsamlingsformål. To tredjedeler av pengene som kommer inn skal gå til å lage bedre medsin for dem som lever med uhelbredelig kreft. Den siste tredjedelen skal bedre livskvaliteten for dem som må forholde seg til den alvorlige sykdommen. Vi har mange tiltak som går på livskvalitet, blant annet Treffpunkt, for barn som er pårørende av kreftrammede (6-16 år).

Krafttakutstiller

Vi tar også med at i Kreftforeningens lokaler i Strandgata så henger det ut mars måned malerier av Monica Haugrud Gjefsen. Hun er årets Krafttak mor kreft-utstiller.

– Min lidenskap har blitt å fange lyset i maleriene mine, enten det er svart hvit bilder eller i farger. Veldig glad i landskap, men kan også male abstrakt av og til. Maler mest i olje men også noe i akryl, forteller Gjefsen.

Et av hennes malerier skal auksjoneres bort til inntekt for aksjonen.

Artikkeltags