Storhamar-idretten får et løft i sosial kompetanse

LØFT: Klare for Mitt Valg-kurs. Fra venstre: Hans Christian Hustad, Ole Kjøs, Per Magnar Klomstad, Per Arne Johansen, Åke Andersson, Arne Olav Nyberg, Annica Lindén Øygard, Kåre Rise og Pål Morken.

LØFT: Klare for Mitt Valg-kurs. Fra venstre: Hans Christian Hustad, Ole Kjøs, Per Magnar Klomstad, Per Arne Johansen, Åke Andersson, Arne Olav Nyberg, Annica Lindén Øygard, Kåre Rise og Pål Morken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trenere, støtteapparat og foreldre i Idrettslagene til Storhamar skal kurses slik at barn og ungdom skal bli bedre ivaretatt.

DEL

– Historisk, sa leder av prosjektgruppa for Mitt Valg Storhamar fra Lions, Arne Olav Nyberg rett før han, leder av Storhamar Allianseidrettslag, Per Magnar Klomstad og daglig leder av Mitt Valg, Annica Lindén Øygard signerte en avtale gir styrer, foreldrekontakter og trenere i Storhamars idrettslag innen ishockey, håndball, fotball og kunstløp et svært verdifullt kompetanseløft.

Mitt Valg er et internasjonalt Lions-program som har utviklet seg fra å være et program mot rus til også å handle om å bygge sterke og robuste barn og unge, som tar vare på hverandre og som tør å stå opp for egne valg og ha egne meninger.

– Dette samsvarer veldig med Lions' motto om at det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne, sier Nyberg.

Etter å ha vært brukt i en årrekke i skoler fikk man for noen år siden et eget program tilpasset idretten.

– Idretten er en viktig arena for barna. Her bygges selvfølelse og selvtillit, forteller Øygard.

Gjennom et 7,5 timer langt kurs blir det søkelys på hvordan man bygger et lag, hvordan man tar samfunnsansvar og hvordan de voksne skal ta tak i ulike situasjoner som kan oppstå. Som mobbing og utenforskap.

Etter seks måneder skal Storhamar-representantene igjennom et oppfølgingskurs.

Styreleder i Storhamar Håndball, Hans Christian Hustad, applauderer programmet:

– Idrettslagene i Storhamar har alle disse grunnverdiene fra før, så det var veldig enkelt å si ja til dette. Vi skal ta vare på hverandre, jobbe i fellesskap og sørge for at ingen står utenfor.

Pål Morken, daglig leder i Storhamar Ishockey Yngres er enig:

– Jeg kjente til programmet fra før av som lærere, og kan skrive under på at de som tilegner seg sosial kompetanse er de som når lengst.

Gjensidigestiftelsen har gitt 230.000 kroner til Mitt Valg-programmet i Storhamar. Lions-klubbene i Hamar bidrar med 240.000 kroner gjennom Lions Tulipanfond. De lokale klubbene bidrar med 60.000 kroner til prosjektet, mens Storhamar Allianseidrettslag skyter inn 30.000 kroner.

397 voksne personer skal igjennom Mitt Valg-kurset.

Artikkeltags