Klikk på bildene over for se flere motiver fra den koselige julegata.

– Det har vært helt fantastisk! Vi har fått solgt kaker og samtidig har vi virkelig fått vist fram hva vi gjør ved skolen vår, sier Cassandra Parthaugen Andreassen, som går førsteåret på restaurant- og matfag ved Storhamar skole.

Sammen med Sigurd Bergsjø og Gard Stenseth Skoglund sto hun og solgte julekaker til en lang kø av mennesker.

Pepperkaker, biscotti, glutenfrie sandnøtter, Marions kaffekaker, havrekjeks salte mandler og mandler med chili og rosmarin var lagt ut for salg. De ble revet bort i løpet av kvelden.

Full restaurant

Litt lenger ned i gangen hadde man åpnet opp restauranten. Også den var full.

– Vi hadde bordbestilling på halve restauranten og drop-in på den andre halvparten. Restauranten var fullbooket og det ble flere på drop-in enn vi hadde regnet med, men, vi løste det, sa en tilfreds avdelingsleder for restaurant- og matfag, Rudi Andre Syversen.

Menyen besto av tradisjonell julemat. Ribbe, pinnekjøtt og medisterkaker. Men også julesmørbrød, rakfiskrullade og desserter.

Også foajeen var full av aktivitet. Her hadde helse og oppvekstfag laget et skikkelig trivelig juleverksted som slo særlig an hos barna.

Hudpleieelevene tilbud behandlinger og massasje i tillegg til å selge pleieprodukter.

Marie Edin Solheim fikk neglebehandling av hudpleieelev Karianne Nystuen.

– Veldig behagelig og hun er veldig flink, sa Solheim.

– Det har vært en litt stressende dag, men moro. Jeg har blitt god på lakk og filing, sa Karianne og smilte.

Senter for voksenopplæring og Fagskolen viste seg også fram. Det samme gjorde Hamar og Ilseng fengsel, som hvor Storhamar videregående skole har ansvaret for undervisningen.

– Viste bredden

Assisterende rektor, Svein Risbakken, nølte ikke med å kalle skolens aller første julegate-arrangement for en suksess:

– Vi ble positivt overrasket over oppmøtet. Det har vært fullt trøkk i hele dag.

– Vi er alltid ute etter måter å få vist oss fram for dem som ikke kjenner så godt til skolen vår. Nå prøvde vi oss med julemat og juletradisjoner, og de ulike avdelingene ved skolen koblet seg på, slik at vi virkelig fikk demonstrert bredden i tilbudet vårt, sier Risbakken.

– Ny julegate neste år?

– Ja, helt klart. Men det kan hende vi gjør en liten vri.