Siden 1999 har Lions solgt kalendere i Hamar fram mot jul. Det har gitt tre millioner kroner til lokale veldedige formål.

– Vi selger rundt 3.000 kalendere årlig. De er populære, for vi går tomme hvert år, sier Even Nashoug og Kjell Børresen i kalenderkomiteen til Vang Lions.

Salget er i gang.

– Vi går fra dør-til-dør, ellers vil vi stå utenfor kjøpesentrene i Hamar 3. og 10. desember. Og vi selger kalendere i utvalgte butikker.

Gamle Hamar-fotografier, fra by og bygd, preger årets kalender, slik de har gjort de siste 18 årene.

I 2017-versjonen finner man bildet fra da Skibladner grunnstøtte utenfor Butleren, fra tømmerfløting i Åsta, fra Østre Torg en kald vinterdag, fra Ove Røes transportfirma, fra Strandgateparken fra tiden før man bygget ut jernbanen og et flott desemberbilde fra Strandgata i 1961.

I tillegg er det et bilde av husvertinnen Anna Skie på Hamar fengsel, som var gift med justisvaktmester Jouannes Skie. Hun står og mater høner ved fengselet.

– Hvem får pengene i år?

– Det som er klart så langt er at det blir litt til det humanitære arbeidet som Blå Kors gjør, det blir penger til Vang skolekorps, til speiderne og til Storhamar kunstløp.