Gå til sidens hovedinnhold

De vil bli «bybandet»

Fire musikere sammen om «Midtbyen Jam Project»

Artikkelen er over 3 år gammel

Midtbyen Jam Project har tatt seg mål om å bli Hamars byband. Lørdag viser de seg fram på Tjuvholmen kro.

– Målet er å bli «Hamars band» og ta på oss husbandoppgaver i nærområdet, sier Ørnulv Brun Snortheim, en av initiativtakerne bak prosjektet.

Han skisserer et spennende konsept:

– Vi fire musikerne utgjør «kompet», også kan hvem som helst av vokalister eller andre musikere låne oss, sier Snortheim.

Rockekveld

Han er kjent for å være en allsidig musiker og produsent, med eget platestudio på Ankerløkka. Snortheim spiller sammen med mange av landets mest kjente artister, men i denne sammenhengen er han gitarist og bandmedlem i nye Midtbyen Jam Project.

Med seg har Snortheim de rutinerte musikerne Bjørn Thomassen (bass), Ole Marius Randgaard (keyboard/orgel) og Thomas Hildonen (trommer).

Nå skal bandkonseptet testes ut under en rocka konsert på Tjuvholmen Kro lørdag kveld.

– Det blir rockehistorie med våre egne favoritter: The Who, David Bowie, Van Halen, Faith No More, Queen, Dizzy Miss Lizzy, Whitesnake... Lista vi går igjennom er lang.

Husbandet har i sin debut tatt med to lokale vokaliser, Simen Loe (kommer med album i september) og Pål Strand (Redwood). De veksler mellom solo- og duettsang, Og på konsertplakaten lokkes det med «Exxxtreme riff og rytmer med piff og punsj».

– Denne kvelden leker vi oss litt og gjør vi ting som vi selv synes er gøy. Det er det «jam» og improvisasjon handler om. Også gjør vi denne konserten for at folk skal bli kjent med oss og for at vi som kvartett skal bli litt «varme i trøya».

– Jeg tror det kommer til å bli tøft, sier Snortheim og smiler.

Navnet Midtbyen Jam Project er ikke tilfeldig:

– Vi fire i prosjektet bor nær hverandre, sentralt i Hamar. Gamle Midtbyen skole skiller oss. Vi har ikke spilt sammen lenge som kvartett, men kjenner hverandre godt.

Inn i kulturhuset

Og Snortheim har nok en nyhet å komme med:

– Denne høsten skal vi ha faste jamsessions i Hamar Kulturhus. Vi startet opp i månedsskiftet oktober/november, og da vil vi ha konserter med forskjellige solister og gjester gjennom hele høsten og vinteren.