Lar barn og eldre møtes på konsert i Jazzballong

MER BALLONG: Jazzballong-ansvarlig, Ingunn Brønstad og festivalsjef Anja Katrine Tomter gleder seg over å gi et utvidet tilbud for de minste i år.

MER BALLONG: Jazzballong-ansvarlig, Ingunn Brønstad og festivalsjef Anja Katrine Tomter gleder seg over å gi et utvidet tilbud for de minste i år. Foto:

Barnetilbudet i AnJazz, Jazzballong, utvides. Og nå skal barn og eldre møtes på konsert.

DEL

Jazzballong har vært en del av AnJazz-festivalen i ti år. Og denne gangen skal de minste konsertgjengerne endelig få møte de eldste.

– Vi har lenge tenkt på hvordan vi skal utvide Jazzballong, og kom fram til at vi må satse på mangfold. Vi måtte ha en konsert med opplevelser som favner både barn og de eldste, sier Jazzballong-ansvarlig, Ingunn Brønstad og festivalsjef Anja Katrine Tomter.

Prompesanger

Jazzballong avvikles onsdag 8. og torsdag 9. mai.

– I fjorårets Jazzballong var det bare en konsert, i tre runder. Nå kjører vi tre runder, med to band, sier Brønstad.

– Og vi kutter ut ballonger i år, men beholder ballong i navnet. Mindre plast, av hensyn til miljøet.

Slik blir Jazzballong-delen av festivalen:

– Vi legger opp til en konsert med Plopp i festsalen på Hamar Teater på ondagen. Plopp består av en trio med drevne musikere. De har lang erfaring i å spille for barnehager og skoler. Alle barnehagebarn i Hamar kommune er invitert til å oppleve Plopp, som serverer egenkomponerte låter og tekster, tilrettelagt for barn mellom tre og ti år.

Plopp består av gitarist Henning Waaler Kemp, trommeslager Knut Lothe og bassist Rine Johannessen.

I tillegg blir det to nokså spesielle konserter med Prima Vista Social Club på tordagen.

I den ene konserten blir barn og eldre samlet for å oppleve konserten sammen. Blant annet har omsorgsboligene i Hamar fått invitasjoner til å stille med beboerne til denne opplevelsen.

Her blir det prompesanger, elefantsanger og gjøre-narr-av-Markus & Martinus-sanger, pakket inn i jazz, swing og boogiewoogie fremført av profesjonelle jazzmusikere.

– Her blir det mye liv og røre, lover Tomter.

PRIMA VISTA: Prima Vista Social Club spiller for gamle og unge under Jazzballong.

PRIMA VISTA: Prima Vista Social Club spiller for gamle og unge under Jazzballong.

– Hvordan blir det å pare eldre og barnehagebarn i samme konsertlokale, tror du?

– Det går nok helt fint! Småbarn er vant med å forholde seg til besteforeldre og andre eldre mennesker. Jeg tror dette blir koselig, sier Tomter.

Innlandet-artister

Programmet Hematt er også klart. Her presenteres artister som er bosatt I Innlandet, eller som kommer «hjem» for en opptreden under AnJazz.

I år kommer bandet John Faxe, med medlemmer fra Ringsaker, duoen Sevaldsen & Kvistum fra Toten og Lillehammer, og Sigurd Hole fra Rendalen.

John Faxe spiller i festsalen i Hamar Teater torsdag 9. mai.

Kristin Sevaldsen på saksofon (Lillehammer) og Lars A. Kvistum på flygel (Toten) utgjør duoen Kristin & Kvistum. De holder sin konsert i Hamardomen fredag 10. mai. Det skjer i samarbeid med Museumsnatt.

Til slutt: Bassisten Sigurd Hole skal holde konsert på Kunstbanken lørdag 10. mai.

Artikkeltags