Lager «Skino» på odden

BEFARING: Truls Pedersen på befaring på Domkirkeodden. Her vil han sette opp årlig vinterkino.

BEFARING: Truls Pedersen på befaring på Domkirkeodden. Her vil han sette opp årlig vinterkino.

Artikkelen er over 5 år gammel

– Drømmen er at folk ankommer utendørskinoen vår på Domkirkeodden på ski, sier primus motor Truls Pedersen. Lørdag 5. mars setter han opp en voksenfilm og en barnefilm ute.

DEL

Temaet er kulde og det er ikke tilfeldige filmer som Truls Pedersen setter opp sammen med Hamar Kino, Hamar Naturskole og Anno Museum ute på Domkirkeodden, ved siden av Løtenbygningen.

– Jeg håper det ikke er så kaldt som vi har hatt det nå i januar, men det skal være litt kulde og forhåpentligvis en del snø slik at det tilføres en ekstra dimensjon til kinoopplevelsen, sier Truls Pedersen.

Kald opplevelse

Bakgrunnen for det originale initiativet var at Truls satt hjemme og så på den norske klassikeren «Veiviseren»:

– Jeg tenkte: Fy søren, det må ha vært kaldt for skuespillere og filmcrew. Filmen har et veldig søkelys på snø og is og kulde. Da kom ideen om å sette opp filmen i et kaldt miljø og dermed tilføre enda mer til filmopplevelsen.

Men en hektisk hverdag gjorde sitt til at Truls la det hele på is. Nylig kom idéen fram i bevisstheten igjen.

– Jeg kontaktet Hamar kino, som kastet seg rundt og ordnet rettigheter til å vise filmen. Samtidig ville de sette opp noe for barna også. Dermed blir filmen «Frost» satt opp for de yngste den samme dagen.

Truls vil lage en koselig ramme rundt arrangementet. Det skal brøytes skiløyper fra Ridehusstranda, museumsinngangen og fra legesenteret som man håper at publikum vil benytte når de skal på utendørskinoen. Drømmen er at folk ankommer i på ski.

Derfor har også arrangementet fått navnet «Skino».

VEGG: Her vil det bli satt opp en stor visningsvegg under «Skino» i mars.

VEGG: Her vil det bli satt opp en stor visningsvegg under «Skino» i mars.

Veldedighet

Truls, kinoen og museet stiller opp gratis. Det gjør også Hamar Naturskole, som ordner en fire ganger åtte meter stor visningsvegg. Studio 19 og Fabelaktiv sørger for lyd og lys. I tillegg har Truls ordnet Montér og Coca-Cola som sponsorer av arrangementet.

– Det blir et gratisarrangement for Hamars befolkning, men vi skal selge kaffe, kakao og muligens noe varmt å bite i. Overskuddet skal i sin helhet gis bort til noe veldedig, og denne gang blir det Kreftforeningen som får pengene.

– Denne gangen?

– Ja, vi har nemlig et håp om å gjøre dette til en tradisjon.

Artikkeltags