To gåturer for Rosa Sløyfe

MARSJKLARE: Anne Rui, Bjørn Helge Olsen, Berit Fjæstad i Mental Helse Hamar, Gunn Kristin Moberget og leder hos Kreftforeningen Innlandet, Berit Jevnaker ser fram til turmarsjen i helgen.

MARSJKLARE: Anne Rui, Bjørn Helge Olsen, Berit Fjæstad i Mental Helse Hamar, Gunn Kristin Moberget og leder hos Kreftforeningen Innlandet, Berit Jevnaker ser fram til turmarsjen i helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag blir det for niende gang avviklet turmarsj for Rosa sløyfe-aksjonen i sentrum. Og nå tar andre steder etter Hamar.

DEL

– Veldig hyggelig å se at turmarsjen i Hamar har hatt en smitteeffekt. I fjor ble det Rosa Sløyfe-mars i Brumunddal, og i år skal også Stange få sin egen marsj, sier leder i Brystkreftforeningen Hamar og omegn, Gunn Kristin Moberget.

En som hadde deltatt på marsjen i Hamar ville lage tilsvarende arrangement i Nes i Akershus.

– Barnevognvennlig

Lørdag er det niende gang at Kreftforeningen, Brystkreftforeningen, Hamar turmarsjforening og Mental Helse går sammen om å lage to hyggelige gåturer som skal fremme folkehelse og opplysning rundt temaet kreft.

Opplegget følger samme oppskrift som tidligere: På lørdag formiddag blir det gratis servering av kaffe og vafler utenfor Kreftforeningens lokaler i Strandgata før starten. Her vil Brystkreftforeningen selge Rosa sløyfe-effekter og det blir informasjon om Mental Helses arbeid.

Klokka 11 starter marsjen. Deltakerne kan velge mellom to traseer: En sløyfe på fem kilometer, og legger man på sløyfe to, så blir turen ti kilometer.

Turen starter utenfor Kreftforeningen, går bort via Strandgata og Stangevegen bort til Espern og tilbake til Tjuvholmen og tilbake til Kreftforeningen. Dermed er de som går den korteste løypa i mål.

De som tar langturen fortsetter videre opp til Grønnegata, via Høgskolen, inn i Ankerskogen, forbi Sagatun og ned til Kreftforeningen.

– Begge traseene er barnevognvennlige. Det er uansett mye skryt å få for traseene vår. Og det er mange forskjellige folk som kommer på disse turmarsjene, som på en eller annen måte vil støtte saken, opplyser Bjørn Helge Olsen i Hamar turmarsjforening.

– Å samles for å gå en tur er en utrolig fin måte å vise solidaritet og samhold på, sier Anne Rui i Kreftforeningen.

Det koster seksti kroner å gå turen, som går uavkortet til Rosa sløyfe og Mental Helse Hamar.

Bedre prognose

Det blir samme dag Rosa sløyfe-stands på Maxi storsenter, CC Hamar, Vikasenteret i Ottestad og Mølla, og vi tar med at stupetårnet på Koigen nå bader i rosa lys i forbindelse med aksjonen. Akkurat som brua over E6 på Kolomoen.

For øvrig avvikles Rosa sløyfe-marsjen i Stange torsdag 4. oktober (start Stangehallen) og i Brumunddal søndag 14. oktober.

17. oktober kommer Rosa sløyfe-bussen til Hamar, og informerer og selger aksjonsmateriell ved CC Hamar.

Rosa sløyfe-aksjonen i Norge har satt brystkreft på dagsorden for å bedre kvinnehelsen, og har fortsatt som mål å bidra til tidlig oppdagelse og bedre prognose for brystkreft.

I år er det et spesielt søkelys på senskader og seksualitet.

Artikkeltags