Ajer-jentene hjelper Kreftforeningen i skoletiden

TIL TJENESTE: Ella Gjersøe Vevang, Emma Wolsgaard og Carolina Aracena i innsamlingsgruppa og Ingrid Louise Holter, Frida Sandvold-Ertsås, Marte Haug Byrøygard og Selma Østerås Nilsen i solgruppa.

TIL TJENESTE: Ella Gjersøe Vevang, Emma Wolsgaard og Carolina Aracena i innsamlingsgruppa og Ingrid Louise Holter, Frida Sandvold-Ertsås, Marte Haug Byrøygard og Selma Østerås Nilsen i solgruppa. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sju jenter som går valgfaget «Innsats for andre» på Ajer ungdomsskole gir nå Kreftforeningen hjelpende hender i skoletiden..

DEL

– Utrolig bra at ungdommen engasjerer seg! Og vi har fått høre at jentene blir godt mottatt ute i byen, sier en glad leder for Kreftforeningen Innlandet, Berit Jevnaker.

De sju jentene fra tiende trinn ved Ajer ungdomsskole har delt seg inn i to grupper. Den ene gruppa jobber med å spre Kreftforeningens budskap rundt soling og hudkreft, den andre samler inn penger til forskning og bedre kreftbehandling ved hjelp av bøsseinnsamlinger.

– Gjennom faget skal vi gjøre en innsats for andre, og vi valgte Kreftforeningen etter å ha møtt de på skolen. Vi fikk et godt inntrykk av hva foreningen står for, sier Ingrid Louise Holter, som er på solgruppa sammen med Selma Østerås Nilsen, Frida Sandvold-Ertsås og Marte Haug Byrøygard.

– Vi sendte mail til Kreftforeningen og lurte på hva slags oppgaver vi kunne få. Vi fikk lov til å dele ut solkremer og informere om solvett ved å oppsøke folk på kafeer og spisesteder; noe helt annerledes enn å stå på stand. Ute har vi møtte veldig mye velvilje, sier Byrøygard.

Den siste praksisdagen skal gruppa besøke Hamar-barnehager som ikke er med på Kreftforeningens Solvenn-prosjekt.

En Solvennbarnehage forplikter seg til å ha gode rutiner rundt solbeskyttelse.

Den andre gruppa består av Emma Wolsgaard, Ella Gjersøe Vevang og Carolina Aracena. De har vært i byens kjøpesentre to runder med bøsser. Til sammen tre timer har gitt hele 5.500 kroner i bøssene. I valgfaget gjenstår bare praksisdag i løpet av neste uke, men de håper å klare det hårete målet om å samle inn 10.000 kroner til Kreftforeningen.

– Vi har møtt mange som har gitt penger, og noen som ikke hadde råd, men bare blide folk. En person gikk inn i butikken og pantet flaskene sine, og ga pengene fra flaskepanten til oss, forteller Wolsgaard.

– Hvorfor engasjement for kreftsaken?

– Mange rammes av kreft, og alle kjenner noen som rammes av det. Jeg har selv opplevd at noen jeg kjenner har fått kreft, og da føles det godt å gjøre en innsats, sier Wolsgaard, som ser for seg å gjøre mer frivillig hjelpearbeid i framtiden.

Artikkeltags