Ølfestivalen ga penger til kamp mot prostatakreft

SJEKK: Håkon Olav Nesbakk og Simen Fådal Stenseth mottar gavesjekken fra Hamar ølfestivals leder, Hilde Kjønhaug.

SJEKK: Håkon Olav Nesbakk og Simen Fådal Stenseth mottar gavesjekken fra Hamar ølfestivals leder, Hilde Kjønhaug. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hamar ølklubb overrasket Prostataforeningen i Hedmark og Oppland med en gavesjekk.

DEL

– Utrolig! Jeg ble helt satt ut da dere ringte, sier leder for Prostataforeningen i Hedmark og Oppland, Håkon Olav Nesbakk.

Leder i Hamar Ølfestival, Hilde Kjønhaug, møter Nesbakk og styremedlem Simen Fådal Stenseth i resepsjonen på Hamar sykehus. Hun har med seg en sjekk på to ganger 5.000 kroner, som skal gå til prostataforeningen og Movember-aksjonen.

– Denne har dere fortjent. En tidligere president i Hamar ølklubb døde av prostatakreft, så klubben var enstemmig i at dere skulle få penger. Og: Jeg jobber selv som operasjonssykepleier. Behandler fire til åtte prostatapasienter i uka, så jeg må innrømme at jeg har blitt litt engasjert i deres sak gjennom jobben, sier Kjønhaug og smiler.

– Du skal vite at støtten kommer godt med, sier Nesbakk.

Den lille foreningen er ikke vant med store gavedryss.

– Vi får inn cirka 15.000 kroner i året fra medlemmene våre, og cirka 5.000 kroner gjennom Grasrotandelen. Det går med andre ord en del penger ut av egen lomme til å drifte foreningen, sier Nesbakk, som sier at pengene fra Hamar ølfestival skal gå til aktiviteter og informasjonsmateriell.

Nesbakk og foreningens 170 medlemmer vet at de kjemper for en viktig sak, som i år har fått et løft gjennom den nye Blå sløyfe-aksjonen, som etterfølger den mer kjente Rosa sløye (brystkreft).

I 2016 fikk 5 118 menn prostatakreft i Norge. I takt med at forskningen har gitt resultater og menn har blitt flinkere til å ta en sjekk hos legen har overlevelsesraten gått opp.

– Jo tidligere man oppdager prostatakreft, jo større sjanse for å overleve, sier Nesbakk.

Dette er symptomene du skal se etter: Tynn og svak urinstråle. Hyppig vannlating. Vanskelig å tømme urinblæren. Blod i urinen. Smerter i rygg og skjelett.

Artikkeltags