Feirer 20-årsjubileum i Hamar

JUBILEUMSKONSERT: Helge Lien Trio besøker Hamar Jazzklubb.

JUBILEUMSKONSERT: Helge Lien Trio besøker Hamar Jazzklubb. Foto:

Helge Lien Trio har holdt på i 20 år. Nå skal trioen feire jubileet med konsert i Hamar.

DEL

Helge Lien, som kommer fra Moelv, og hans trio, har holdt på i 20 år. Det har gitt har musikerne gitt både nasjonal og internasjonal anerkjennelse.

Og samtidig skal trioen slippe sin tiende plate, som er et dobbeltalbum, og som har fått den passende tittelen «10». Det er gått 18 år siden de platedebuterte med «What are you doing the rest of your life» i 2001.

Gjennom årene har trioen spilt hundrevis av konserter i inn- og utland, fra Canada i vest til Japan i øst. De har vært nominert til Spellemannprisen tre ganger, og i 2008 ble de tildelt den gjeve harpa for albumet «Hello Troll».

– Det er utrolig stas å feire 20-årsjubileum, og jeg kan nesten ikke tro at vi allerede har gitt ut ti album som nå står på rekke og rad i musikkhylla mi. Jeg er utrolig fornøyd med besetningen på albumet, og hvordan alle parter bringer noe unikt med til bordet. Jeg er veldig stolt av albumet og retningen vi har utviklet oss i, sier Lien.

I Hamar drømmer han om å skape små fortellinger med musikken som skal presenteres fra scenen:

– Det er fint når noen blir satt i en stemning eller får bilder i hodet når de lytter. Da vet vi at de er der, sammen med oss og musikken, sier Lien.

«10» slippes fredag.

Artikkeltags