Middelalderfestivalen satte rekord

LUKKET OG ÅPNET: Fylkesmann og styreleder Knut Storberget avlsuttet Hamar middelalderfestival i Hamardomen på Anno Domkirkeodden søndag kveld - og åpnet samtidig Kirsten Flagstad festival.

LUKKET OG ÅPNET: Fylkesmann og styreleder Knut Storberget avlsuttet Hamar middelalderfestival i Hamardomen på Anno Domkirkeodden søndag kveld - og åpnet samtidig Kirsten Flagstad festival. Foto:

9.495 besøkende til Middelalderfestivalen på Domkirkeodden denne helgen. Det er rekord.

DEL

Årets middelalderfestival fikk 400 flere besøkende enn fjoråret. Dermed ble det rekord for den tradisjonsrike festivalen, som har hatt en jevn økning i publikumstilstrømningen de siste årene.

– Lørdag var helt magisk, med nærmere 5500 besøkende – og med strålende vær sydet det av liv over hele Domkirkeodden, forteller en fornøyd festivalsjef, Ranveig Nordbryhn ved Anno Domkirkeodden.

Ikke bare kan Nordbryhn notere seg mange besøkende. Tilbakemeldingene fra publikum var også svært gode.

Nordbryhn mener festivalen traff blink med temaet «pest og kolera», som brakte mange skuelystne til festivalen

Hun ser tilbake på en helg der 150 frivillige la ned et stort arbeid for å avvikle festivalen.

– Til sammen er omtrent 1000 mennesker i sving for å holde festival over tre dager; markedsdeltakere og andre aktører, artister, frivillige og museumsansatte.

Blant de mange høydepunktene, «Fabula Silvestri», som trakk et fullsatt Hamardomen lørdag kveld.

Og når Hamar Middelalderfestival ble avsluttet søndag ettermiddag, så ble Kirsten Flagstad festival åpnes med en felles avslutnings- og åpningskonsert.

Også den trakk fulle hus.

Artikkeltags