Stoppested Verden tar over stor turneringskonsert

SAMMEN: HamKam Yngres og Stoppested Verden skal gå sammen om å lage show på Jernbanemuseets område nederst på Martodden. Fra venstre: Erik Jendal, Maria Sætersdal Remøe, Anders Hoel, Mocci Ryen, Anders Toft Engerud, Malin Aarhus og Fredrik Garshol.

SAMMEN: HamKam Yngres og Stoppested Verden skal gå sammen om å lage show på Jernbanemuseets område nederst på Martodden. Fra venstre: Erik Jendal, Maria Sætersdal Remøe, Anders Hoel, Mocci Ryen, Anders Toft Engerud, Malin Aarhus og Fredrik Garshol. Foto:

Briskebyturneringens populære turneringskonsert blir en del av Stoppested Verden.

DEL

HamKam Yngres og Briskebyturneringen inngår nytt samarbeid.

Den tradisjonsrike konserten i Ankerskogen flyttes til Stoppested Verden og jernbanemuseets område på Martodden.

– Stoppested Verden sikter mot den samme målgruppen som vår turnering. Vi har tenkt tanken om samarbeid, men nå har vi fått til et skikkelig festarrangement sammen, med kveldsshow og matservering, sier Anders Hoel i HamKam Yngres.

– Og fotballen er jo flerkulturell, som er et tema i Stoppested Verden.

Mocci Ryen i Stoppested Verden lover noe helt annerledes. Norske popartister, som tidligere har underholdt rundt 3.500 fotballspillerne fra hele landet, er byttet ut med verdensmusikk, show og stunts.

Hit kommer Matata Dance Crew fra Kenya og Norge, Benin International Musical, utbryter Christian Wedøy fra Norske Taltner og triksekonge Tobias Becs, for å nevne noe.

Det blir matservering for deltakerne turneringen nede på Marodden.

– Vi drømmer om en flott sommerdag, der folk bader i Mjøsa og nyter det som skjer inne på festivialområdet, sier Fredrik Garshol fra HamKam.

Her er mer om artistene som møter både Stoppested Verden- og Briskebyturneringen-deltakerne:

MATATA DANCE CREW

Inspirert av sin Kenyanske bakgrunn og med afrobeats, house og dancehall som stil, er MATATA et «up and coming» dansecrew og vant Measure Your Crew i februar 2017.

På Swahili betyr MATATA at noe er urokkelig eller «fierce». Denne gjengen blir aldri skremt av noe som går i deres vei. De danser både for å underholde og for at folk skal lære mer om afrikansk dans og kultur. De tar gjerne med seg folk i dansen og gjennom hardt arbeid, lidenskap og entusiasme fortsetter de å spre sin kultur.

UTBRYTERARTIST CHRISTIAN WEDØY

Christian Wedøy er vist på TV i over 30 land og har over 90 millioner visninger på YouTube, og er dermed verdens mest sette utbryterartist. Norges svar på Houdini!

Christian Wedøy opptrer over hele verden og var i forrige måned i semifinalen i Got Talent Espana (Spanias versjon av Norske Talenter). Der tok han pusten fra både dommerne og publikum med en av de mest ekstreme aktene som har vært vist på Spansk TV noensinne når han holdt pusten i 8 minutter!

KOMMER: Utbryterartist Christian Wedøy.

KOMMER: Utbryterartist Christian Wedøy. Foto:

VERDENS BESTE FOTBALLTRIKSER TOBIAS BECS

Tobias begynte med freestylefotball som 14-åring i 2006, og har vunnet en rekke titler som profesjonell freestyletrikser. Han er blant annet fem ganger verdensmester, to ganger europamester, to ganger skandinavisk mester og norgesmester fra 2012 til 2015. 26-åringen er dessuten en markant ambassadør for freestyle-sporten, og søker alltid nye måter å fremme og dyrke sporten på.

BENIN INTERNATIONAL MUSICAL

Benin International Musical (BIM) spiller musikk som stammer fra det vestafrikanske kongeriket Dahomey. Det eksisterte fram til 1894, da den siste kongen ble nedkjempet av franske tropper og landet ble del av en fransk koloni som etter hvert fikk navnet Benin. Initiativet til BIM ble tatt for fem år siden av Hervé Riesen, programdirektør i Radio France. Målet var å rette søkelyset mot en musikkultur som var bortimot helt ignorert i Frankrike. Radio France er en ivrig igangsetter av samarbeid på den globale musikkscenen og BIM ble etter hvert et bredt samarbeid mellom radiostasjonen og aktører som Rolling Stone og TV5Monde.

Et musikalsk kollektiv ble dannet – musikere fra høyt og lavt i Benins kultur, gospel, hip hop og tradisjonsmusikk. Inspirasjon ble funnet i alt fra tradisjonelle seremonier til klubbmusikk fra Cotonou. Kirkemusikk og voodoo-tradisjoner fant en likeverdig plass i uttrykket deres. Det samme har moderne sjangere – sjangere hvor fascinasjonen for voodoo, som ble eksportert fra steder som Benin til USA under slaveriet, har dukket opp med jevne mellomrom. Disse nye og gamle impulsene er fortsatt naturlige lekekamerater, noe som er åpenbart når man hører BIM. Det er et orkester med en misjon om å opplyse en om musikken til et samfunn. Først og fremst er de imidlertid et fantastisk band som på upretensiøst vis blander all slags musikk fra Benin.

KOMMER: Voodo-, klubb- og kirkemusikk med Benin International Musical.

KOMMER: Voodo-, klubb- og kirkemusikk med Benin International Musical.

Artikkeltags