Klart for ny Gå-joggen

JOGGEBØLGEN: Stadig yngre løpsere vil være med på «Gå-joggen»-karusellen.

JOGGEBØLGEN: Stadig yngre løpsere vil være med på «Gå-joggen»-karusellen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nok en runde med terrengløpkarusellen «Gå-Joggen». Gå-joggen. Og i år kan du prøve triatlon under et av de 22 løpene.

DEL

– Vi forsøkte for tre år siden med et triatlon på et av løpene, men det skjedde på sommerens kaldeste dag, slik at det ble en del humor ut av det stuntet, humrer Finn-Magne Nybrenna i Bedriftsidretten Hedmark og Oppland.

Men, i år skjer det igjen. Løpet den 29. august blir både tradisjonell Gå-jogg-løp og triatlon. Starten skjer ved Jessnes, ved jernbaneundergangen, og folk oppfordres til å ta med tøy til svømming, sykkel og løp.

Hvert år står 22 arrangører fra bedriftsidretten i Hedmark bak et tett løpsprogram, som strekker seg fra april til september.

Årets første løp avvikles onsdag 4. april. Da er det Jernbanen Bedriftsidrettslag som er arrangør, og starten er selvsagt ved Jernbanemuseet, med løyper på to og fire kilometer.

Så går det, slag i slag, fram til siste løp i Ankerskogen onsdag 29. september.

Innen da har løperne kunnet delta i mange forskjellige løp i Ringsaker, Hamar og Stange. Det lengste løpstraseen er på 10 kilometer, den korteste på 1,5.

I Gå-Joggen tilbys det som regel to alternative løyper, som kan variere mellom to og fem kilometer. Man kan konkurrere på tid eller delta uten tidtaking.

I fjor ble det registrert rundt 2.000 startende på Gå-joggen.

– Merker dere noe til joggebølgen?

– I fjor så vi at andelen yngre deltakere økte. Det er en tendens vi har merket oss de siste to årene.

Artikkeltags