Toneheim viser seg fram

HEKTISK TID: Håvard Forvemo og Martin Frisli og resten av Toneheim-elevene er midt inne i en hektisk periode med mye konserter.

HEKTISK TID: Håvard Forvemo og Martin Frisli og resten av Toneheim-elevene er midt inne i en hektisk periode med mye konserter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Elevene på Toneheim skal ut på turné, men først skal de vise seg fram for lokalbefolkningen.

DEL

– Nå skjer det mye hos oss, sier Toneheim-lærer Håvards Forvemo og elev Martin Frisli.

Nylig avsluttet de sine årlige barnehageforestillinger, et prosjekt som har pågått i over 20 år. Områdets barnehagebarn har nemlig kunnet oppleve de mange talentene på Toneheim gjennom seks forestillinger.

– En hektisk og utfordrende tid, men moro å få vist fram hva vi har lært, sier Frisli, som synger klassisk og som kommer fra Ottestad.

Nå blir det mer Toneheim-arrangementer. Først ut venter en stor kirkekonsert i Vang kirke, med en stor vekt på » for kor, solister og orkester. Det skjer fredag 23. mars.

– Vi ordner alt selv. Vi har solister, et kor på 160 elever og et orkester på 30, forteller Forvemo, som underviser i kor og teorifag ved folkehøgskolen.

Deretter legger de ut på en turné med elevene. Stoppestedene er Vår Frue kirke i Trondheim 10. april, Oslo domkirke 12. april og kirken Terézvárosi i Budapest 19. og 22. april.

Og: Torsdag 10. og fredag 11. mai skal skolen virkelig vise fram bredden under to store avslutningskonserter i Hamar kulturhus.

– Vi har tidligere hatt en litt lukket avslutningsforestilling på grunn av kapasiteten. Når mor, far, besteforeldre og venner har møtt opp, har det vært smekk fullt. I år kjører vi for første gang to forestillinger, som øker muligheten for Hamars befolkning å se alt vi har å by på ved skolen, sier Forvemo.

Artikkeltags