Lager låtskriverkurs på Tante Gerda

KURS: Hogne Moe skal holde kurs i hvordan man skriver en god låt på Tante Gerda.

KURS: Hogne Moe skal holde kurs i hvordan man skriver en god låt på Tante Gerda.

Drømmer du om å skrive en egen låt? Fredag drar Tante Gerdas Scene i gang låtskriverkurs som munner ut i framføring to uker senere.

DEL

– Jeg har vel skrevet over 300 låter, anslår kursleder Hogne Moe.

Til daglig er han kunstnerisk leder på Prøysenhuset og har skrevet Jonas-bøkene. Som musiker har han skrevet hundrevis av låter.

Nå skal han lære andre hvordan man skriver en god melodi og tekst.

– Det finnes ikke noe fasitsvar på hvordan man skriver en god låt, men det finnes noen verktøy rundt melodier og akkorder; kunnskap som en bør erobre.

– Også når det gjelder å finne de rette ordene, så er jo opp til den som skriver.

– Men, hva kjennetegner en god låt, da?

– Det handler om hva man har på hjertet, og motivasjonen for å formidle dette. Mange vil bli berømte, men de som lykkes er de som har noe å fortelle. Det er det aller viktigste, sier Moe.

Margrete Nordmoen er frilans folkemusiker, musikkpedagog og premiert sanger. Hun gir elevene fredag 7. februar innføring i hvordan man framfører låten, i andre del av kurset.

Her er det lagt opp til en time øvelse med tilbakemelding, etterfulgt av en time med konsert med de av deltakerne som ønsker å opptre, og en times langt møte etterpå med tilbakemelding til de som opptrådte.

– Å kunne stå på ei scene og framføre noe eget er stort i seg selv, sier styreleder i Tante Gerdas Scene, Leif Bjarte Rolfsjord, om motivasjonen for å lage kursene.

– Hvem er det som har meldt seg på så langt?

– Både unge og voksne. Vi åpner uansett opp for at folk bare kan møte opp fredag og bli med uten forhåndspåmelding.

Artikkeltags