Nå skal det jammes

JAM: Husbandet for JAM i Kulturhuset, bestående av Ole Marius Randgaard, Ørnulv Snortheim og Bjørn Thomassen, sammen med pprogramansvarlig Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

JAM: Husbandet for JAM i Kulturhuset, bestående av Ole Marius Randgaard, Ørnulv Snortheim og Bjørn Thomassen, sammen med pprogramansvarlig Hamar kulturhus, Mocci Ryen.

Hamar kulturhus lager en ny møteplass for musikere og musikkelskere.

DEL

– Vi satser på god stemning og herlig musikalsk energi i Klubbscene Rolf Jacobsen! sier bookingansvarlig Mocci Ryen i Hamar kulturhus.

Proffe jamverter

På klubbscenen skal det siste mandag i hver måned være jamsession. Her stiller Midtbyen Jam Project opp som såkalte JAMverter.

– Alt som kan krype og gå av musikere og musikkelskere i Hamar og omegn inviteres til å ta med instrumentet og bli med på scenen eller heie på utøverne fra salen, forteller bookingansvarlig Mocci Ryen i Hamar kulturhus.

Målet er at amatører og profesjonelle, etablerte og uetablerte musikere skal kunne møtes.

– Det blir god anledning til å oppleve ulike sider ved regionens pulserende musikkmiljø, utfordre egne musikalske ferdigheter, og kanskje finne nye samarbeidspartnere, sier Ryen og legger til:

– Føler du ikke for å stå på scenen, er du velkommen som et entusiastisk publikum.

Velger låter

Slik organiseres jamsessionene i kulturhuset.

JAMkveldene legges opp med to sett fra scenen og en god pause i midten med matservering. Første sett innledes av kveldens programleder, før Midtbyen Jam Project fyrer opp med et par låter. Så ønskes kveldens første inviterte gjest velkommen på scenen før jammen er i gang.

– Det blir et punkt inne i salen der man kan henvende seg i løpet av kvelden med ønsker om hva man kan tenke seg å høre/spille/bli med på.

– For å gjøre valg av låter litt enklere, vil det hver mandag foreligge en låtliste med 20–30 låter man kan velge fra. Låtforslag utover dette tas selvsagt på strak arm! sier Ryen.

Og man legger inn en hyggelig minglepause, slik at man kan snakke med bandmedlemmene.

Det blir ikke å lenge å vente for å oppleve første mulighet til å jamme i Hamar. Allerede mandag er første jam-arrangement.

Det lokkes fra arrangører og jammusikere med gratis inngang og ingen forhåndspåmelding til kveldene.

Artikkeltags