Nå starter de Hamarkofte-salget

SALGET IGANG: Nå kan folk lage sine egene Hamarkofter. Hamar biblioteks Therese Enger Andersen, koftedesigner Mette-Gun Nordheim og Husflidens Heidi Stuvik håper på godt salg.

SALGET IGANG: Nå kan folk lage sine egene Hamarkofter. Hamar biblioteks Therese Enger Andersen, koftedesigner Mette-Gun Nordheim og Husflidens Heidi Stuvik håper på godt salg. Foto:

Før jul ble Hamarkofta kåret. Nå starter salget av vinnerkofta som strikkepakker hos garnbutikkene.

DEL

– Jeg har litt sommerfugler i magen. Det er spennende å se hvordan salget vil gå, men jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger etter at jeg vant kåringen, sier vinneren av Hamarkofta-konkurransen, Mette-Gun Nordheim.

– Det kommer til å gå så bra! Det har vært veldig stor interesse for kofta, og mange har sagt at de vil ha oppskrift og garn, beroliger butikkleder Heidi Stuvik hos Husfliden på CC Hamar.

De og garnbutikken Tre Nøster selger nå mønster og garn i pakker tilpasset damer i størrelsene Small til XL.

70 bidrag

Therese Enger Andersen var prosjektansvarlig for kåringen. som ble startet opp med kickoff for akkurat et år siden.

70 bidrag ble meldt inn. Ti gikk videre til en finale der publikum stemte på sin favoritt.

Og det ble altså Mette-Guns bidrag som vant.

– Mette-Guns kofte var den fineste. Den beskriver Hamar veldig godt på en litt moderne og abstrakt måte. Her møtes det tradisjonelle og urbane, og hun har fått inn alt fra byens arkitektur til det omkringliggende landskapet i sitt design, sier Enger Andersen.

Vinneren selv har mye jobb foran seg, selv om konkurransen er over:

– Jeg har strikket sju kofter for å lage mønstre i small, medium, large og XL. Dameversjonen er klar. Nå starter jeg med barnekofta før jeg skal lage mønsteret til herreversjonen, forteller Nordheim.

Buer og linjer

– Fortell om kofta di.

– Det er mye buer, men det er ikke bare Hamardomen som tolkes i genseren, men også de mange særpregede bygningene i Hamar med sine buede vinduer.

– Man kan se skiløypene fra byen og opp til Vangsåsen, og jernbanelinjene som kommer fra Oslo og som via byen går videre til Gudbrandsdalen og Østerdalen, sier Nordheim og fortsetter:

– Øverst på kofta ligger et solsymbol for å markere at Hamar ligger på solsiden av Mjøsa, og en masse stjerner. Ikke bare representerer de stjernehimmelen over byen, men også de små lysene man kan se i stupetårnet om natten.

Artikkeltags