Biblioteket blir med på hagefesten

DELTAR: Biblioteksjef Per Olav Sanner, Natalia Marie Lund hos Hamar bibliotek og Oddenfest-arrangør Kim Kristian Osmundsvåg skal bu på litteratur under hagefestarrangementet.

DELTAR: Biblioteksjef Per Olav Sanner, Natalia Marie Lund hos Hamar bibliotek og Oddenfest-arrangør Kim Kristian Osmundsvåg skal bu på litteratur under hagefestarrangementet. Foto:

Hamar bibliotek har inngått samarbeid med Oddenfest. Dermed blir det også et innslag av litteratur under den nye hagefesten på Domkirkeodden i slutten av juli.

DEL

– Vi tar med oss noen kasser med bøker og kommer, og håper at de som tar turen til det nye Oddenfest-arrangementet også tar med seg lånekortet på lomma, sier Natalia Marie Lund hos Hamar bibliotek.

Sommertekster

Hun har fått i oppdrag å fylle tre store kasser med populære barne- og ungdomsbøker, og noen voksenbøker. De blir fraktet ut av biblioteket og inn på hagefesten.

Biblioteket låner en såkalt cargosykkel av biblioteket i Stange, og har med ei boktralle med de litterære godbitene.

Det blir ikke bare utlån under den hyggelige familiedagen på Domkirkeodden fredag 26. juli. Det skal også bli seanser med høytlesning på et rolig område.

– Det gjelder bare å finne passende tekster. Jeg tenker sommerlige tekster som kan egne seg for hele familien.

– Hvorfor er dere med på dette?

– Dette er vårt bidrag til et nytt koselig tilbud til befolkningen. Også kan vi kanskje være med og senke pulsen og lage en trivelig pause fra alt de andre som vil skje på området denne dagen, sier biblioteksjef Per Olav Sanner.

Oddenfest-arrangør Kim Kristian Osmundsvåg er glad for å ha fått med biblioteket på laget:

– Vi ønsker å vise fram alt det gode Hamar har å by på, og biblioteket er jo et kjempetilskudd for byen vår. En populær institusjon. Profilmessig passer de derfor veldig god inn hos oss, sier Osmundsvåg.

Hyggelig og nedpå

– Foruten musikk og litteratur, blir det hageleker, bading, foodtruck, dans yoga og mye annet spennende som skjer, i vårt forsøk på skape den perfekte sommerdagen.

Fra før av er det klart at artistene Amund Maarud & Lucky Lips, Amgala Temple, Anna Rebekka, Gudmund Gimse og Bjørn Eidsvåg skal opptre på Oddenfest.

– Hvordan ligger dere an?

– Planleggingen går framover og vi har fått på plass mye innhold. Nå er vi veldig spente på hvor mange som kommer på tampen av juli, men interessen virker å være stor og folk er veldig positive til ideen vår. Den skiller seg i alle fall ut fra de andre festivalene vi har i området.

– Dette skal bli en hyggelig og nedpå hagefest, for alle.

Artikkeltags