Gir 25 kunstnere boltreplass

BREDDE: Martina Kaufmann fra Østlandsutstillingen mener bredden i årets utstilling er stor.

BREDDE: Martina Kaufmann fra Østlandsutstillingen mener bredden i årets utstilling er stor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Østlandsutstillingen i Kunstbanken har åpnet. Og i år får 25 kunstnere vikelig boltre seg.

DEL

– Publikum får oppleve alle mulige kunstuttrykk. Alt fra malerier, tekstiler, installasjoner, tegninger til videoer. En veldig stor variasjon, sier daglig leder Østlandsutstillingen, Martina Kaufmann.

Østlandsutstillingen er en årlig åpen, juryert landsdelsutstilling som viser og formidler samtidskunst i de syv Østlandsfylkene; Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold. Årets Østlandsutstilling er den 38. i rekken og har sitt første visningssted i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter.

424 kunstnere søkte med 1047 arbeider om deltakelse. 25 kunstnere med 45 verk ble til slutt med på Østlandsutstillingen 2017.

– Det som kanskje er litt nytt er at juryen har valgt å vise flere verk av enkelte kunstnere. Man har våget å gi rom. Det er ganske massivt når man velger store plasskrevende verk, men det gir et inntrykk av en ganske raus utstilling. Kunstnerne får mye plass, mener Kaufmann, og legger til:

– Dette er en vandreutstilling, med start i Hamar. Vi er heldige fordi vi opplever at publikumsbesøket er veldig bra alle steder, og det er stor interesse for den fordi utstillingen er så mangfoldig.

Alle steder inne Kunstbanken er tatt i bruk til utstillingen.

Lokalt er vi representert med kunstnerne Morten Løberg (Hamar), Janne Nes (Hamar) og Bjørn Terje Nygaard (Brumunddal).

Her er de øvrige kunstnerne som deltar i år:

Mikael Bakketun, Brita Been, Joakim Blattmann, Sigbjørn Bratlie, Adrian Bugge, Mattias Cantzler, Anne Cathrine Grieg, Mari Meen Halsøy, Karoline Hjorth, Linn Hoseth, Kari Kolltveit, Rolf Lorentzen, Frode Markhus, Christine Malnes Mathisen, Kari Mølstad, Simon Nicholas, Kristin Romberg, Ulla Schildt, Franzisca Siegrist, Siri Harr Steinvik og Narve Hovdenakk, Ellen Henriette Suhrke og Hedvig Winge.

I år besto juryen av Anna M. Sigmond Gudmundsdottir (kunstner), Edith Spira (kunstner og juryleder), Sverre Gullesen (kunstner) og Aase Marie Brun (Kunstbanken) og Martina Kaufmann (Østlandsutstillingen).

Østlandsutstillingen 2017 finansieres av fylkeskommunene i Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold gjennom bidrag til Østlandssamarbeidet.

Utstillingen blir stående i Kunstbanken fram til 7. mai.

Artikkeltags