Nå kan du bli norgesmester i karaoke og havne i Tokyo

INNLENDINGER: To innlendinger kan komme seg til NM-finalen i karaoke. Og to nasjonale vinnere tar seg til Tokyo.

INNLENDINGER: To innlendinger kan komme seg til NM-finalen i karaoke. Og to nasjonale vinnere tar seg til Tokyo. Foto:

– Jeg har hørt noen stemmer som kan gå til topps, sier Ballroom-vert Lou Karlberg. Hennes utested i Hamar skal ha tre kvalifiseringer og skal til slutt kåre Innlandets representanter til karaoke-NM.

DEL

Den første kvalifiseringen skjer allerede lørdag (11. mai). Deretter blir det kvalifisering til fylkesfinalen 25. mai og 8. juni.

Og selve fylkesfinalen, som gjelder både Hedmark og Oppland, skjer også hos diskoteket Ballroom, som ligger midt i gågata i Hamar.

Man kårer to vinnere (solo kvinner og solo menn), som får dekket reise og tre døgn på hotell under finalehelgen i Bergen 8. – 10. august.

NM-finalen skjer på Zachariasbryggen i Bergen.

Og de to beste i karaoke-NM får representere Norge i VM i Tokyo.

– Vi kom med som kvalifiseringssted i siste liten. Tidligere har man kunnet delta i konkurransen i Raufoss, Lillehammer, Elverum og Trysil, men nå er Ballroom det eneste stedet i Innlandet, opplyser Lou Karlberg hos Ballroom.

Hun gleder seg og håper selvsagt på mange folk på hennes utested lørdag og under de andre kvalifiseringskveldene.

– Vi har fast karaoke på torsdager og har forsøkt noen karaoke-lørdager. Det har vært stor interesse og mange som har sunget.

– Er karaoke fortsatt populært?

– Karaoke er noe folk har et elsk-hat-forhold til. Men i Oslo er karaoke en trend nå. Flere steder arrangerer karaokekvelder, hvor det er «stinn brakke». Vi kjører en modernisert karaoke, der folk i salen er mer med på å skape liv enn slik man gjorde tidligere. Da folk sto alene på scenen og sang. Her involveres flere og det gir en skikkelig feststemning.

– Sett noen som kan synge seg til Tokyo i Hamar?

– Ja, jeg har hørt noen stemmer som kan gå til topps. Vi har en fast gjeng på karaokekveldene våre, og noen er kjempeflinke, sier Karlberg.

NM-ansvarlig Henning Fladberg håper det blir mange innlendinger under kvalifiseringen i Hamar:

– Karaoke NM er kanskje den lengstlevende sangkonkurransen i landet, og nivået på sangtalentene blir bare bedre for hvert år, sier Fladberg, og fortsetter:

– Mesterskapet har i årevis gitt ikke-profesjonelle sangfugler en scene der de kan få lov å synge. Antallet sangkonkurranser som har dukket opp etter hvert viser hvor populært det er, men karaoke-NM hevdes å være originalen.

For å få delta må man ha fylt 20 år senest 1. august i år, ha adresse i Norge eller være norsk statsborger.

Man må kjøpe et deltakerbevis på karaokenm.no for å få være med i selve konkurransen, men hvem som helst kan møte opp på Ballroom å synge.

Artikkeltags