– Første gang jeg er her nå, men jeg er jo «ille spent», da. Spennende å reise hit uten ho mamma, sier Raymon på spørsmål om hvordan det blir å tilbringe en hel sommer på Hamar.

Elvis-sanger

Eldar Vågan har laget sommershow på Tjuvholmen, med Vazelina, med Bjørn Kleiven og sist sommer sammen med Vazelina og Øivind Blunck.

Nå er det femte gang han skal fylle teltet ved Mjøsa med folk gjennom hele sommeren, og denne gangen er komiker og skuespiller Øivind Johannessen som blir hans showmakker, sammen med bandet «Eldorados». Forstillingen heter «Frukten Fra Landsbygda» og har premiere 11. juni. Deretter blir det show hver torsdag, fredag, lørdag og søndag i tre uker framover (28. juni) – i første omgang.

– Det blir mye nytt materiale, et og annet ”«highlights» fra de tidligere showene, Raymon og noen andre figurer. Også er det slik at vi begge er glade i Elvis, sier Vågan.

– Ja, vi er like tullinger rundt Elvis begge to, men jeg krevde at han laget en versjon med Eldar Vågan-tekst, så han har laget låten «I ei seng på Hamar», så kan man vente og se hva som skjer ut fra den tittelen, sier Johannessen.

Barne-TV

Det er ikke første gang de gjøre noe sammen, selv om de aldri har stått på samme scene:

– Vi er blant de få som har løpt etter Trond Kirkvaag med pistol. Det skjedde under «Brødrene Dal og Legenden om Atlantis», som NRK setter opp i reprise ofte. Så ungene kjenner oss igjen. Også har vi dubbet en TV-serie på NRK Super, «Ekkel og lekker», sier Vågan.

– Ja, der var vi bakterier. Men det slo visstnok voldsomt an blant de yngste barna, sier Johannessen.

– Jeg trodde vi var amøber, jeg, sier Vågan.