Spansk korbesøk i Hamar

BESØK: Det spanske koret Polifònica de Puig-Reig synger sammen med Damens Aften søndag.

BESØK: Det spanske koret Polifònica de Puig-Reig synger sammen med Damens Aften søndag.

Det spanske koret Polifònica de Puig-Reig er på besøk. Sammen med Damenes Aften lager de konsert i Hamar domkirke søndag.

DEL

Koret kommer fra byen Puig-Reig like ved Monserratfjellene utenfor Barcelona. Koret spiller en viktig rolle i Catalonias korliv og har turnert mange europeiske land samt andre steder i verden.

De har fått et vennskap med Hamar-koret Damens Aften, som har besøkt deres festival i Catalonia to ganger. Og Polifoníca de Puig-Reig har besøkt Hamar tidligere.

Nå er de tilbake.

– Vi i koret synes det er flott å kunne være vertskap for dette gode koret som er meget kjent Barcelona og Catalonia. Jeg ble kjent med de første gangen tidlig på 90-tallet, da Ragnar Rasmussen og jeg hadde en studietur i Barcelona, hvor vi da fulgte koret rundt på konserter. En spesiell opplevelse skjedde i Barcelona, hvor hele fotball laget til Real Madrid var til stede. Det viste seg å være gullbryllup til visepresidenten i klubben, forteller Damenes Aften-dirigent Erland Dalen.

Damenes Aften er klare for en ny sesong etter store suksesser med Les Misérables; The Phantom of the Opera med stort prosjektkor i Hamar Kulturhus samt deltakelse på «Gullrekka» i forbindelse med Kirsten Flagstad- festivalen.
– Nå gleder vi oss til å synge sammen med det spanske koret og vi kan love masse flott musikk i Hamar Domkirke, sier leder i koret, Linn Therese Kohmann.

Josep Maria Conangla er musikalsk ansvarlig og pianist og koret dirigeres av Emmanuel Niubò. Polifònica de Puig-Reig skal også opptre i Oslo, Sykkylven og Bergen under sitt Norgesbesøk.

Artikkeltags