Voksne og barn sammen på korscenen

STORHAMAR: Onsdag kveld 20. desember inviterer Storhamar Blande Kor til julekonsert i Storhamar kirke, med Svein Erik Haug (t.v.) på saksofon og Trond Berg som dirigent. Foto: Håvard Lillebo

STORHAMAR: Onsdag kveld 20. desember inviterer Storhamar Blande Kor til julekonsert i Storhamar kirke, med Svein Erik Haug (t.v.) på saksofon og Trond Berg som dirigent. Foto: Håvard Lillebo

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Storhamar Blandede Kor inviterer til førjulskonsert i Storhamar kirke kommende onsdag, sammen med barnekoret Filiokus og Edda & Hedda.

DEL

Julekonserten med Storhamar Blandede Kor er tradisjon, og i år som i fjor har koret fått med glade Filiokus-barn for å spre lun julehygge en onsdagskveld.

Julerepertoar

Storhamar med dirigent Trond Berg har satt sammen et program med kjent og kjær julemusikk, ispedd noen overraskelser som er blitt øvd inn i korets julerepertoar nå i høst. Svein Erik Haug er med og gir koret nydelig tonefølge på saksofon.

Barnekoret Filiokus, drøyt 20 sangere under ledelse av Erland Dalen og Elin Thingstad, ble startet i 1999, og flere hundre sangere har vært innom koret så langt. Filiokus har gitt ut to CD-er og hatt en rekke konserter og oppsetninger i Hamar. Denne sesongen var koret «oppvarmere» for Riksteatrets «Folk og Røvere i Kardemomme by», og fire av sangerne i koret var med på selve forestillingen som skuespillere og sangere.

Til konserten med Storhamar Blande Kor onsdag 20. desember har Filiokus tatt med seg Edda & Hedda som har fartstid som sangere både i Filiokus og i Ringsaker Operaskole.

Med sangen «Bedre to enn en», spilt inn i Studio Ener i Hamar med Frode Berntzen som produsent, var Edda Thingstad Dalen og Hedda Woxvold blant de 25 av totalt 1255 bidrag til MGP junior som kom til audition i NRK.

Finaleplass ble det ikke, men det har på ingen måte dempet sanggleden videre.

Vennskap

– Sangen «Bedre to enn en» handler om vennskapet vårt, forteller Edda og Hedda, som har vært venner hele livet. De to 14-åringene går i niende klase på hver sin ungdomsskole og satser nå videre på sang og vennskap.

Julekonserten i Storhamar kirke onsdag starter klokken 18.30, domprost Leif Jørn Hvidsten er med og på orgelkrakken sitter kantor Gudbrand Aasen.

– Konserten er en julegave til oss alle fra Storhamar Blandede Kor og Filiokus, det er gratis entre.

Filiokus' målgruppe er barn fra 6–13 år og koret har cirka 40 medlemmer.

De øver på onsdager i korsalen i Hamar Kulturhus under irigenterne Erland Dalen og Elin Thingstad.

Artikkeltags