Oppretter scene for lokale artister

LOKAL SCENE: Knut-Øyvind Hagen, Mocci Ryen og Erik Lukashagen foran Pauline Hall-salen, som blir konseptet «Innlandsscenen spesial».

LOKAL SCENE: Knut-Øyvind Hagen, Mocci Ryen og Erik Lukashagen foran Pauline Hall-salen, som blir konseptet «Innlandsscenen spesial». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Pauline Hall-salen i Hamar kulturhus har blitt forvandlet fra en møte- og konferansesal til å bli en performancesal. Nå skal den prøves ut med to lokale artister.

DEL

– Multisalen er rigget om til å bli en fullskala performance-sal. Inne i Pauline Hall-salen kommer vi til å legge vekt på konserter og andre kulturarrangementer, der utøverne skal få komme tettere på sitt publikum, sier Mocci Ryen i Hamar kulturhus.

Kulturhuset ønsker å bruke artister fra regionen som er aktuelle på scenen, som får tittelen «Innlandsscenen spesial».

- Utover våren vil vi samarbeide med NRKs innlandsscene med å kjøre livestrømming av Innlandets artister herfra, lokker Ryen.

Tellefsen kommer

Ved siden av Ryen står artistene Knut-Øyvind Hagen og Erik Lukashaugen, som får tjuvstarte det nye konseptet. De skal teste den nye scenen i to konserter.

Knut-Øyvind Hagen fra Hamar skal gi ut albumet «Stories of Heroes». Torsdag 10. november har han rigget til litt av en releasekonsert.

Arve Tellefsen kommer. Hit kommer også Jo Konrad Strøm på piano og sanger Therese Bjørnsen. I tillegg blir det korsangere fra Damenes Aften og bandet Vimarida.

– Det blir stort å stå på samme scene som Arve Tellefsen! sier Hagen.

På albumet har han også fått med seg musikalartisten Lisa Stokke på en duett.

– Hvordan har du fått tak i disse artistene?

– Jeg ser på meg selv som en type organisator, som tror på at man jobber bedre i team, sier Hagen og smiler.

Releasekonserten «Stories of Heroes» blir ikke en tradisjonell konsert:

– Det blir mer som en gjennomarbeidet forestilling med en historie. Både forestillingen og albumet handler om å løfte fram de ukjente heltene. I dagens samfunn så dyrker man enerne. Budskapet mitt er at alle er helter, ikke bare de man finner i Hollywood eller de som får gullmedaljer. Og det handler om å se hva som er viktig her i verden, sier Hagen.

Han er kjent som Grand Prix-komponist og artist. Hagen har deltatt i konkurransen for Latvia og Norge, blant annet med låtene «Memory Lane» og «Rocket Ride». Nå har han flyttet hjem til Hamar.

– Jeg har blitt 34 år, og tekstmessig så reflekteres det ved at jeg har blitt litt dypere, sier Hagen, som også vil framføre noen kjente musikallåter under sin releasekonsert.

– Det blir Liverpool-hymnen «You'll never walk alone» og «Anthem» fra Chess.

Lukashagen først ut

Men: Først ut Erik Lukashagen. Elverumsingen er plateaktuell med «Finnskogvegen». Han har satt toner til «Solørdekt på dialekt» av Tore Hestbråten fra Finnskogen; et bestillingsverk for Litteraturfestivalen i Grue 2016.

Lukashagen kommer med fullt orkester allerede tirsdag.

– Dette blir den første konserten etter plateslippet i Elverum, og starten på en turné der vi skal ut på litt av et maraton. Det skal spilles 35 konserter før jul. Og jeg gleder meg til å spille her i Hamar.

Artikkeltags