Klart for første SkiNo

VEGG: En av syv elementer som skal utgjøre kinoveggen er på plass på Domkirkeodden. I dag kommer resten av rigget. Foto: Hans Christian Johnson, Hamar Naturskole

VEGG: En av syv elementer som skal utgjøre kinoveggen er på plass på Domkirkeodden. I dag kommer resten av rigget. Foto: Hans Christian Johnson, Hamar Naturskole

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Her er en av sju elementer som skal utgjøre kinoveggen på Domkirkeodden på vei til å rigges.

DEL

– Hvor mange som kommer? Jeg registrerer at det er mange som snakker om arrangementet vårt på Facebook, og det en del som klikker at de skal komme. Jeg har sagt at jeg håper på 400, og Hans Christian Johnson spår 500. Vi er spente! sier primus motor Truls Pedersen.

Men det kan også komme langt flere til historiens første SkiNo lørdag. Bak arrangementet står Hamar Kino, Hamar Naturskole og Anno Museum.

De har valgt ut to filmer ut fra temaet frost – en voksenfilm og en barnefilm.

Det skal vises animasjonsfilmen «Frost» for barn og for ungdom og voksne blir den norske klassikeren «Veiviseren» satt opp.

Hamar Naturskole ordner en fire ganger åtte meter stor visningsvegg.

Yr melder om kraftig snøfall de nærmeste dagene, men på lørdagen er det foreløpig opphold.

– Dermed får vi det vinterteppet vi ønsket oss. Om det blir skispor gjenstår å se. I verste fall tråkker jeg løype selv, sier Pedersen, som drømmer om a folk ankommer arrangementet på ski, kler seg litt ut eller gjør noe annet morsomt.

Arrangementet er helt gratis, men det selges kaffe, kakao og noe varmt å bite i.

– Folk må ta med seg kontanter! oppfordrer Pedersen.

Overskuddet av arrangementet skal gå til Kreftforeningen.

Artikkeltags