«Nå er Mjøsa jaggu brei»

FLOMMÅLING: – Je har æller sett Mjøsa så brei før! sier Hallvar Syversen, som utfører kontrollmåling på Tjuvholmen.

FLOMMÅLING: – Je har æller sett Mjøsa så brei før! sier Hallvar Syversen, som utfører kontrollmåling på Tjuvholmen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hallvar Syversen skal tilbake på sommershow på Tjuvholmen. Men han frykter flommen blir for bred.

DEL

Les også: Sjekk så mye vann det er i Mjøsa nå

– Åh! Så brei har je æller sett Mjøsa før! Je ser den breie seg utover, sier Hallvar Syversen (Bjørn Kleiven), utstyrt med tomstokk for å kontrollmåle flommens herjinger i Hamar.

Frykten slår inn. For fredag 25. mai har han, Gufrid, Gubbran, Bendikk og treningsivrige Briggs A. Stratton premiere på årets sommershow på Tjuvholmen. Tar flommen hele sommershowet?

Hit kommer også den tidligere «Debatten»-programlederen Erik Wold, som var med på showet i fjor.

Og Kvakne Musikklag (bestående av musikere fra dansebandet Songs).

I partytelt ved Mjøsa skal man under fire forestillinger (mulighet for ekstraforestillinger ved godt forhåndssalg) kjøre TV-sendinger fra Kvakne Nær-TV, med liveinnslag og debatter.

NRK-profilen Wold er invitert for å skape orden og en viss profesjonalitet over det som presenteres, men Kleivens mange figurer skaper mange underlige situasjoner i festteltet.

– Å få være med på dette i fjor var utrolig morsomt. Den stemningen vi hadde i teltet et par av kveldene, da det var «stinn brakke», kan ikke beskrives. Jeg var kjent med uttrykket «å le slik at man ramler av stolen», men det var faktisk det som skjedde på en av forestillingene i Hamar: Ei dame på første rad lo slik at hun deiset i bakken, forteller Wold.

Å bli paret med Kleiven var en overraskelse for Wold, men de har utviklet et vennskap og samarbeider tett om å gi folk morsomme opplevelser:

– Bjørn er en gudbenådet komiker, med en sjelden sans for levere improviserte punchlines og spille på publikummet som er til stede. Fascinerende å oppleve, sier Wold.

I fjor kom kjendisene inn i teltet og var med på debatter og innslag på Kvakne Nær-TV: Eksminister Sylvia Brustad, Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum, fylkesmann Sigbjørn Johnsen, tidligere sportssjef, langrennssjef og NHO Innlandet-leder Åge Skinstad og ordførerne Anita Ihle Steen og Einar Busterud.

Og i år skal Kvakne Musikk prøve å spille seg igjennom mye av Torry Enghs låtmateriale imellom slagene.

Nyheten tikker inn på mobiltelefonen:

– NRK i streik! Da får Kvakne Nær-TV monopol på 17. mai! sier Hallvar Syversen, før han blir redd for at det blir mye sendeflate å fylle for lokalkanalen:

– Kanskje je får ned i Mjøsa og hente en pausefisk! Ei gjedde.

«Sommergla'skap med Kvakne Nær-TV» har forestillinger på Tjuvholmen fredag 25. mai, lørdag 26. mai, torsdag 31. mai og fredag 1. juni.

Artikkeltags