Gå til sidens hovedinnhold

Samles om museumsnatt

Artikkelen er over 5 år gammel

Tre museer, et brenneri og en kunstinstitusjon samles om en åpen natt i mai med mange spennende opplevelser.

Hedmarksmuseets Magnus Sempler Holte var så inspirert av nattåpne museer i Basel og i andre storbyer ute i Europa at han ville lage et tilsvarende arrangement i Hamar.

– Jeg luftet ideen med Mette (red.anm. Mette Larsen hos Jernbanemuseet i Hamar) som likte det hun hørte. Ideen ble satt litt på is, men i år så hoppet vi i det og sendte vi ut en invitasjon. Arbeidsdagen var ikke omme før vi hadde fått positivt svar fra alle, sier en entusiastisk Holte.

Dermed ble også Kirsten Flagstad-museet, Kunstbanken, Migrasjonsmuseet i Ottestad og Atlungstad Brenneri med på nattopplegget.

– Vi hadde satt datoen i invitasjonen: 20. mai, og føringen var at alle stedene skulle være åpent mellom klokka 20 og 01, forteller Holte.

– Hvorfor nattåpent?

– Det handler om å gi folk noen litt nye opplevelser. Å få oppleve aktivitet på disse stedene til litt andre tider enn man er vant med, sier Holte.

Hva som skjer på de enkelte stedene er ennå ikke helt avklart, men det blir spesialvisninger, kulturelle innslag, konserter og andre aktiviteter.

Blant annet vil Jernbanemuseet sette fram MJ-trimmen, en ergometersykkel som sørger for strøm til en modelljernbane.

– Vi må ha noe konserter, skyter Annika Åsen fra Kirsten Flagstad Museum inn.

Og hos Else Braseth på Atlungstad Brenneri blir det vel noe servering.

Fullt program vil være klart i løpet av april måned.

En ting som vil gjøre museumsnatta i Hamar ekstra spennende er tre til fire veteranbusser som vil bli leiet inn. De vil gå i skytteltrafikk mellom stedene og frakte folk til nye opplevelser, helt gratis.

Og «Museumsnatt i Hamar» kan være starten på noe mer.

– Dette burde ha skjedd mye før! Vi burde samarbeide mer, sier Ingrid Blekastad hos Kunstbanken.