Det er Hamar kulturhus som opplyser det i en pressemelding.

Etter premiere på Den Norske Opera og Ballet kommer Carte Blanche direkte til Hamar kulturhus med danseforestillingen «Jerada», skapt av den anerkjente marokkanske koreografen Bouchra Ouizguen.

─ Vi i Kulturhuset syns det er stor stas å presentere landets eneste nasjonale, uavhengige og internasjonalt anerkjente danseensemble for samtidsdans i vårt program denne vinteren, sier en strålende fornøyd kulturhusleder, Terje Gloppen.

Gjennom en egen avtale mellom dansekompaniet og Hamar kulturhus, er byen sikret et visst antall forestillinger fra Carte Blanche de nærmeste sesongene. Onsdag 15. februar er det duket for første besøk i Kirsten Flagstad-salen med forestillingen «Jerada», kun få dager etter premieren på Den Norske Opera og Ballett i Oslo.  

─ At Hamar kulturhus er neste stoppested etter Den Norske Opera og Ballett, betyr mye for den statusen Kulturhuset i Hamar nå har fått i forhold til landets eneste nasjonale ensemble for samtidsdans. Opp igjennom årene har Hamar hatt solide bidragsytere innen dans, som har gjort dansen til et viktig interessefelt for en stor del av byens yngre befolkning. I dag er det PS Dance som engasjerer et betydelig antall barn og ungdom. Kulturhuset og Carte Blanche ser derfor grunnlag for en stor interesse for programmet dansekompaniet tar med seg til Hamar fremover, sier en smilende og forventningsfull Kulturhusleder.

Forestillingen «Jerada» er skapt av den dedikerte og prisvinnende marokkanske koreografen, Bouchra Ouizguen. Hun står bak en rekke eksperimentelle forestillinger som inkluderer lyd, performance og video, og har mottatt flere priser for sitt koreografiske virke. «Jerada» er inspirert av koreografens kulturelle og musikalske skolering i hjemlandet, og inviterer oss inn i et ukjent territorium, i rommet mellom ørkenen og scenen.

─ Sammen med Bouchra kommer vi med en spennende og særegen danseforestillingen av høy kvalitet, sier teatersjef for Carte Blanche, Hooman Sharifi, som gleder seg til sitt første besøk i Hamar og Hamar kulturhus.

I tillegg til selve forestillingen, inviterer han og kompaniet til et publikumsmøte før og etter forestilling, slik at publikum kan bli bedre kjent med og reflektere rundt stykket.

─ For Carte Blanche er møtet med publikum selve kjernen av hva vi skal gjøre, og med våre forestillinger vil vi skape engasjement og dialog, sier Sharifi, som ser frem til å møte publikummet i Hamar.