Gabriela på Ankerløkken

STILLER UT: Gabriela Szymanska er fra mandag 20. februar på plass i Ankerløkken rammeverksted. I bakgrunnen står samboer Jaroslaw Radtkowski.

STILLER UT: Gabriela Szymanska er fra mandag 20. februar på plass i Ankerløkken rammeverksted. I bakgrunnen står samboer Jaroslaw Radtkowski. Foto:

Gabriela Szymanskas sort-hvite tegninger og trykk skal fra mandag stilles ut på Ankerløkken rammeverksted.

DEL

Den polske kunstneren og journalisten Gabriela Szymanska flyttet for et år siden til Hamar. Hun er i et forhold med den lokale jazzmusikeren Jaroslaw Radtkowski. Nå skal bildene hennes stilles ut i Hamar; bilder som kan være inspirert av Jaroslaws musikk, eller så har samboeren laget musikk til bildene hennes.

En naken kvinne gir assosiasjoner til et tre. I Gabrielas bilder er det menneskekropper og skildringer av relasjoner på en måte man ikke er vant med fra tidligere.

– Det er et element av surrealisme i bildene mine, sier Gabriela om sine fint detaljerte tegninger og trykk og malinger hun bidrar med til utstillingen.

Hun har en drøm om å nå flest mulig med kunsten.

Et av høydepunktene var overrekkelsen av en av hennes tegninger til Sting da han gjestet byen i fjor.

– Jeg ga han et bilde av en båt og gitar etter konserten. Han virket å være veldig takknemlig for tegningen, sier Gabriela.

På åpningen 20. februar skal samboer Jaroslaw være til stede og spille.

Gabriela Szymanskas verk blir stående på Ankerløkken rammeverksted i fire til seks uker.

I oktober stilte hun ut på Tante Gerda i Strandgata.

Artikkeltags