Marius imponerer alle med fela

I VINDEN: Marius Westling er til vanlig ungdomsskoleelev på Børstad, men på fritiden blir han lagt mer og mer lagt merke til for sitt fiolinspill.

I VINDEN: Marius Westling er til vanlig ungdomsskoleelev på Børstad, men på fritiden blir han lagt mer og mer lagt merke til for sitt fiolinspill. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Når 15 år gamle Marius Westling drar fram fela blir omgivelsene målløse.

DEL

Hør Marius Westling spille «Bergrosa» av Sven Nyhus i 2014 under.

Nylig mottok Marius Westling fra Hamar Drømmestipendet på 10.000 kroner av Norsk Tipping. Han blir nå beskrevet som et av de største talentene man har sett i Norge på fele.

Frihetsfølelse

Til daglig er han en helt vanlig 15-åring på Børstad ungdomsskole:

– Jeg spiller kanskje ikke musikk som klassevennene mine hører på, men de synes nok det er litt morsomt at jeg spiller fele.

Marius begynte å spille fele det siste året i barnehagen. Ikke overraskende: Han har en mor, far og farfar som regnes som dyktige felespillere.

– I og med at hele familien er musikere, så hadde jeg på en måte... et kall.

Nå øver han en time hver morgen, samt på ettermiddagen.

– Jeg driver med klassisk og norsk folkemusikk, av og til litt jazz. Jeg har fiolin som hovedinstrument, bratsj som biinstrument og spiller også litt piano, forteller 15-åringen.

Fra 2009 begynte Marius å reise hyppig til Barratt Dues musikkinstitutt på helgesamlinger. Fra 5. klasse var Marius en del av ungdomsorkesteret til Hedmarken barne- og ungdomsorkester. I fjor gikk Marius til topps i Landskappleiken og mottok Marius Furestipend fra Furestiftelsen og Gjensidiges Strunkestipend. Nå spiller han fast på danseøvingene til Bygdedanslaget i Hamar.

– Å spille fele gir meg følelsen av frihet. Det er noe jeg liker å gjøre.

Nyhus-leksjoner?

– Hva skal du bruke stipendpengene til?

– Det blir timer og reising. Men jeg har en drøm om å ta noen timer med folkemusikklegenden Sven Nyhus.

– Hva er ambisjonen videre?

– Jeg må komme meg inn på en eller annen musikkskole, gjerne Musikkhøgskolen. Også hadde det vært gøy å ha folkemusikk som frilanskarriere. Men, jeg tar det litt som det kommer.

Artikkeltags