Slippfest på skoleturné

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor kom det kritikerroste albumet “Her bor”. 13. oktober kommer det nok et album fra Frida Ånnevik.

DEL

“Sofistikert og storslått”, mente Dagens Næringsliv om “Her bor”. “Sprelsk”, skrev Dagbladet. Og jammen ble det ikke Spellemann i visekategorien.

NYTT ALBUM: Frida Ånnevik har allerede mottatt gode kritikker for albumet som kom ut på fredag den 13. Foto:

NYTT ALBUM: Frida Ånnevik har allerede mottatt gode kritikker for albumet som kom ut på fredag den 13. Foto:

Ny søster

Det er mye å leve opp til for 33-åringen fra Ridabu med  “Flyge fra”, som er tittelen på årets utgivelse. Søsterplater har hun valgt å kalle de to albumene. De hører sammen, men staker ut hver sin kurs. Der “Her bor” handler om tilhørighet, går  “Flyge fra” den andre retningen. Hun beskriver låtene på den nye plata som tydeligere enn på den forrige.

– Låtene til de to albumene ble skrevet og til dels innspilt parallelt, forteller Frida Ånnevik.

– Men ganske tidlig i skriveprosessen ble det klart for meg at det var to album. Og det var morsomt å skrive låter samtidig, men under to overskrifter.

Albumet fra i fjor handler om å høre til. Det nye handler om de små og store tingene som gjør at du føler deg utenfor, og å ikke helt få det til.

Siden i vår har det kommet flere frampek om hva som venter på det nye albumet. “Basert på en sann historie», «Flyge fra», «Ved sida av deg», «Sommer’n med bil» og «Gutt» er alle låter som Ånnevik har rislet over publikum. Fredag den 13. var hele albumet ute, og femmerne på terningen har allerede blitt kastet.

– Du vet hvordan det er, du utsetter å bære ut søpla og skifte til vinterdekk. Det er mye mer sårt å snakke om at man føler utenfor enn at du hører til. Så det føltes kanskje tryggere å starte med “Her bor” enn “Flyge fra”. Rekkefølgen ble tidlig opplagt, og jeg har jo gitt ut flere låter i mellomtiden. Det er fint å ha dratt det litt ut i tid, for da kommer det ikke så store sjokk på en gang.

Slippfest med skolesekk

Slippfesten ble holdt på en skole i Aurskog Høland. Frida Ånnevik er på turné med den kulturelle skolesekken i Akershus, og spiser pizza i kantina på Årnes skole når hun snakker med Hamar Dagblad.

– Det ble et litt annerledes plateslipp enn vanlig, men det er veldig hyggelig. Og ungdommene synes det er stas at jeg er her samme dag som jeg gir ut plata.

I løpet av november vil Frida Ånnevik bli å se og høre på Herredsvang i Romedal, og i Elverum kulturhus.

– Jeg har ikke spilt på Herredsvang før, og det gleder jeg meg virkelig til! Ryktene sier at det blir veldig god stemning mellom artist og publikum der. Det er sånn det blir gode konserter av.

Artikkeltags