De tror på Ilseng

MULIGHETER: Janiche Haugerud og Oliver Weber gleder seg til å skape liv i Ilseng samfunnshus.

MULIGHETER: Janiche Haugerud og Oliver Weber gleder seg til å skape liv i Ilseng samfunnshus. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Janiche Haugerud fra Ridabu og Oliver Weber fra Hamar har startet opp firmaet Mjøsjentene, som satser på mat og opplevelser i Ilseng samfunnshus.

DEL

– Mottakelsen fra lokalbefolkningen har vært overveldende. Folk er veldig koselige og nysgjerrige på hva vi har etablert. Fra vårt ståsted så ser vi en masse muligheter i Ilseng samfunnshus: Catering, konferanser, dåp, minnestunder og konserter ... Det er bare fantasien som setter grenser, sier Janiche Haugerud.

45-åringen har lang fartstid innen mattilberedning i cateringbedrifter og på institusjoner. Nå er hun lykkelig over å få skape sin egen bedrift, selv om hun som tobarnsmor må belag seg på en hektisk tid framover.

Med seg har hun fått Oliver Weber som blir kjøkkensjef. Han kommer også fra Hamar Catering, og har tidigere blant annet jobbet med mat på cruiseshop (MS Europa) og i restauranter i hjembyen Graz i Østerrike.

17. mai åpner Mjøsjentene opp med en stor og rikholdig 17. mai-buffé.

– Vi kommer ikke til å satse så mye på daglig kafédrift, men det har vært mange forespørsler om vi kan sette i gang med middagsservering. Derfor drar vi i gang en månedlig buffé den første søndagen i måneden, med første start søndag 5. juni. Så får vi se om interessen står i stil til det folk gir inntrykk av. Ellers er vi åpne for tilbakemeldinger på hva folk ønsker seg av mat på huset og hva slags innhold vi ellers skal fylle huset med.

Mange har forsøkt seg med virksomheter i Ilseng samfunnshus. Tidvis har lokalene stått ubrukt, og styret er glade for å ha fått inn Haugerud og Weber til å skape nytt liv på Ilseng.

– Så hvorfor skal dere lykkes?

– Man ønsket seg noen med litt langsiktige planer, og vi har fått gode betingelser, som er avgjørende for at det skal være liv laga her. Vi skal tenke bredt og knytte kontakter. Vi har allerede vært i kontakt med Stange Trekkspillklubb om gammeldanskvelder med musikk og dans. Og vi ønsker å arrangere konserter og kanskje gode gammeldagse bygdefester. Også vil vi systematisere utleie av lokalene, sier Haugrud.

Artikkeltags