– Beach Boys er musikkhistorie på det høyeste nivået

LEGENDER: Beach Boys har holdt på i 50 år. Nå kommer bandet til Tjuvholmen.

LEGENDER: Beach Boys har holdt på i 50 år. Nå kommer bandet til Tjuvholmen.

19. juni inntar Beach Boys Tjuvholmen. – Et ikonisk band kommer til Hamar, sier Espen Røhne og Thore Petter Wang.

DEL

7.000 så ZZ Top på Tjuvholmen i sommer. Nå er det bare å finne fram den aller grelleste Hawaii-skjorta. For neste sommer står Beach Boys på scenen.

Nasjonal interesse

Strandguttene fra California skal la sin fengende surfepop runge over Mjøsa.

Bandet er i Rock & Roll Hall of Fame og har holdt det gående i 50 år.

De fem mest populære låtene har over 600 millioner avspillinger på Spotify. Dette er blant annet «Surfin' USA» og «Good Vibrations».

– Vi startet å jobbe med å få bandet til Hamar så sent som for en måned siden. I slutten av forrige uke ble vi enige, sier Espen Røhne Solheim hos bookingbyrået Venues.

Beach Boys var ønsket i flere norske byer. Under pressekonferansen onsdag kunne Solheim og Thore Petter Wang triumferende erklære at bandet kun spiller i Hamar neste sommer.

– Et av våre krav for at vi skulle legge inn bud var at de ikke skulle spille i andre byer i Norge. Da hadde vi mistet den slagkraften som ligger i eksklusivitet, sier Solheim.

– Bandet har såpass stor standing at vi tror på mange tilreisende fra hele landet. Vi går i alle fall bredt ut og markedsfører denne konserten nasjonalt.

Av de 7.000 som kom på ZZ Top anslår man at det var 5.500 tilreisende. Altså folk utenfra vår region.

BEACH BOYS: Nå gledet de seg til Beach Boys i Hamar. Fra venstre: Lena Johansen, Thore Petter Wang, Jarl Paulsen og Espen Solheim Røhne.

BEACH BOYS: Nå gledet de seg til Beach Boys i Hamar. Fra venstre: Lena Johansen, Thore Petter Wang, Jarl Paulsen og Espen Solheim Røhne. Foto:

– Flaskehalsen er vel overnattingskapasiteten i byen?

– Under ZZ Top var det fullt på alle overnattingssteder, til og med i Ringsaker og Elverum. Men folk kom og klarte å ordne seg overnatting privat, eller de reiste og så konserten og dro hjem igjen.

Han er hemmelighetsfull rundt hvor mye bandet kostet:

– Vi er omtrent på nivå med ZZ Top. Men Beach Boys har en «bibel» når det kommer til krav rundt det tekniske. Så det koster en del å avvikle konserten.

Blant annet er bandet kjent for å ha tøffe krav når det gjelder vakthold. Hvert medlem i bandet skal ha to personlige vakter, selv om de skal spille i fredelige Hamar.

Arrangørene håper å lage mye ekstra ståhei rundt konserten:

– Det skjer mye i Hamar St. Hans-helgen, så vi legger ikke opp til dobbel konsertdag som forrige gang. Men vi må jo gjøre noe ut av at vi får dette bandet til byen. Hele Hamar skal preges av at vi får Beach Boys på besøk, lover Røhne.

– Hvem er det som er Beach Boys-tilhengere i 2019?

– Alle som har musikkinteresse og er opptatt av popkultur. Beach Boys er musikkhistorie på det høyeste nivået. Det finnes mange kåringer der ute, men Rolling Stones har faktisk rangert albumet «Pet Sounds» på førsteplass, foran Pink Floyds «Dark Side of the Moon».

Snakker med Eldar

Det blir som sist: De amerikanske gjestene som headliner, og en par andre band som oppvarmere.

Et lite tips: Vazelina har blitt inspirert av Beach Boys, og har lånt grunnkompet til mange av bandets låter i sine sanger. De er i ferd med å avrunde sin karriere. Men: Eldar Vågan har festet sammen med bandmedlemmene og har sånt sett en relasjon:

– Jeg har allerede snakke med han, sier Røhne hemmelighetsfullt.

Billettsalget er allerede i gang via Beach Boys' egen nettside. Og man kan forhåndskjøpe via Ticketmaster og All Things Live.

Ordinært salg starter fredag.

Røhne røper at man jobber videre med en stor artist eller et stort band også til Stortorget neste sommer, selv om det ble en pause i arrangementet i år:

– Senest da jeg satt i bilen på vei til denne pressekonferansen mottok jeg en interessant telefon.


Artikkeltags