Slik blir bibliotekvåren

BREDT PROGRAM: - Programmet har bredde, sier Per Olav Sanner, Hanne Lillebo, Nalina Marie Lund og Therese Enger Andersen om vårens Hamar bibliotek-program.

BREDT PROGRAM: - Programmet har bredde, sier Per Olav Sanner, Hanne Lillebo, Nalina Marie Lund og Therese Enger Andersen om vårens Hamar bibliotek-program. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En palett av arrangementer for unge og gamle litteraturinteresserte. Her er vårprogrammet til Hamar bibliotek og Litteraturscena.

DEL

– Litt færre arrangementer enn tidligere, men god bredde i det vi har å by på, sier biblioteksjef Per Olav Sanner, Litteraturscena-ansvarlig og daglig leder for Nordisk Poesifestival/Rolf Jacobsen-dagene; Hanne Lillebo, barne- og ungdomsbibliotekar Hamar bibliotek, Nalina Marie Lund og eventansvarlig ved biblioteket, Therese Enger Andersen.

Dette skjer:

Først ut er den store kick-offen rundt Hamarkofta, som vi i Hamar Dagblad har tidligere skrevet om. I Rolf Jacobsen-salen blir det inspirasjon og foredrag med blant andre Vanja Blix Langrud 8. februar.

I Bokbad-serien kommer Monica Flatabø til Hamar 8. mars. Hun vil samtale med Likestillingssenteret for å markere kvinnedagen. Flatabø er tidligere journalist i Dagbladet Magasinet og A-magasinet, som har skrevet en bok om voldtekter i dagens Norge. Det skjer i Pauline Hall multisal i Kulturhuset.

Bokbadet får besøk av Sissel Gran og Nina Lykke 10. april, to forfattere som har skrevet bøker om samliv. 26. april kommer Levi Henriksen & The Babylon Badlands. Da blir det både forfattersamtale og konsert. Forrige gang trakk Henriksen fulle hus.

Og: 5. mai kommer tegneren Arild Midthun og snakker om Donald Duck i anledningen Tegnerseriens dag. En seanse for hele familien.

Litteraturscena er et samarbeid mellom Nordisk Poesifestival/Rolf Jacobsen-dagene, Hamar bibliotek og Høgskolen Innlandet.

Først ut i deres arrangementsrekke er Prosalong 28. februar. Hit kommer Long Litt Woon som har hatt stor internasjonal suksess med boka «Stien tilbake til livet», om sopp og sorg.

21. mars vil Jan Inge Sørbø ta folk gjennom nynorsk litteraturhistorie. Han vil også snakke om litteraturhistorieskriving og norsk kánon.

25. april kommer Jan Erik Vold for å snakke om Volds Kánon.

30. mai kommer illustratøren Øyvind Torseter for å snakke om den nye boka «Mulysses».

Nordisk Poesifestival avvikler i samarbeid med Hamar biblioteket litterær lunsj 9. mars, med Ingvild Lothe som er en ung forfatter, som har fått mye oppmerksomhet. Hun debuterte med diktsamlingen «Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt» ut 2016, som har blitt oversatt til tysk og svensk.

I serien Lørdagsbarn samarbeider biblioteket og kulturhuset om arrangementer rettet mot barn. Det startet opp med en forestilling som er en hyllest av Knutsen & Ludvigsen, kalt «Juba Tuba», 10. mars. 24. mars blir det leken musikalsk forestilling med «Hva er det for no' i do, mon tro?» og 21. april settes dukketeatret «Bukkens Bruse og den vesle kalven» opp.

Boktipset er populært. Her gir de ansatte ved Hamar bibliotek de voksne leserne tips om bøker som har gjort inntrykk. Det blir boktips 13. februar, 27. februar, 13. mars, 10. april, 24. april og 8. mai.

I Vang

Det vil også bli arrangementer på Vang bibliotek.

8. februar blir gratiskonsert og kåseri om Ferda - Vinje, en forestilling med Magne Skjævesland med utgangspunkt i boka «Ferdaminni fraa Sumaren 1860» av Aasmund Olavsson Vinje; en bok han skrev om gåturen for å se kroningen av Karl 15 i Trondheim 1860. En beskrivelse av menneskene og stedene han traff på freden.

Og 19. april avvikles arrangementet «Fra Heming unge til Gull og grønne skoger», med blant annet dans med Folkedanslaget Sølja.

Med unntak av Bokbadet-møtene med Sissel Gran og Nina Lykke og Levi Henriksen & the Babylon Badlands, er alle arrangementene i oversikten gratis.

Artikkeltags