Hanne Bramness blir festivalpoet

TIL HAMAR: Forfatteren Hanne Bramness blir festivalpoet under Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene neste år.

TIL HAMAR: Forfatteren Hanne Bramness blir festivalpoet under Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene neste år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hanne Bramness blir festivalpoet under Nordisk poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene på Hamar 7.–10. mars 2019.

DEL

Bramness’ forfatterskap blir også tema for et todagers seminar som festivalen arrangerer i samarbeid med Høgskolen i Innlandet, skriver festivalen i en pressemelding.

– Hanne Bramness har med sitt forfatterskap markert seg som en av våre fremste lyrikere, sier daglig leder, Hanne Lillebo.

I 1983 debuterte hun med «Korrespondanse», og siden har hun gitt ut en rekke diktsamlinger, blant annet «Regnet i Buenos Aires» (2002), Salt på øyet (2006), «Uten film i kameraet» (2010), «Vekta av lyset» (2013), «Den ukjente» (2015) og nå sist «Fra håpets historie» fra 2017.

Til høsten kommer det en samling prosadikt. Hun har dessuten skrevet flere diktsamlinger for barn og ungdom, og en ungdomsroman. Flere av diktsamlingene er utgitt på engelsk, og nylig forelå samlede dikt på fransk.

Bramness står også bak en rekke gjendiktninger, bl.a. antologien Stemmer i andre hus (2011). I ti år var hun redaktør for Stemmens kontinent, en serie gjendiktninger av kvinnelige lyrikere fra det 20. århundre. I 2007 startet hun Nordsjøforlaget som utgir gjendiktninger av samtidspoesi fra landene rundt Nordsjøen.

– Hanne Bramness’ virke er kjennetegnet ved kvalitet enten det gjelder egne dikt, gjendiktning eller de gjendiktningene hun er redaktør for. Forfatterskapet er belønnet med flere priser: Den norske Lyrikklubbens pris, Doblougprisen, Språklig samlings litteraturpris og Diktartavla. Bramness er også tildelt formidlingsprisen Wergelands Åre, forteller Lillebo.

Tidligere festivalpoeter:

2017 Göran Sonnevi
2016 Øyvind Berg
2015 Tua Forsström
2014 Cecilie Løveid
2013 Øyvind Rimbereid
2011 Jo Eggen

Artikkeltags