Se hvem som besøker biblioteket

BOKBAD: Åsne Seierstad og Harald Eia skal ha bokbad i kulturhuset 6. april.

BOKBAD: Åsne Seierstad og Harald Eia skal ha bokbad i kulturhuset 6. april.

Artikkelen er over 2 år gammel

Åsne Seierstad og Harald Eia skal gjeste Hamar bibliotek.

DEL

Det skere i forbindelse med et bokbad i regi av Hamar bibliotek, og det skal skje i Multisal Pauline Hall i kulturhuset.

I fjor høst mottok Åsne Seierstad Brageprisen for boka «To søstre».

Torsdag 6. april kommer hun til Hamar bibliotek for å snakke om boka i en samtale med Harald Eia.

I tillegg til å fortelle historien om søstrene og farens kamp for å finne dem, vil Seierstad og Eia se nærmere på hvorfor noen muslimske ungdommer oppvokst i Vesten blir radikalisert.

– Vi regner med fullt hus på dette arrangementet. Dette er en storsatsing fra Hamar bibliotek, og vi håper og tror at dette er noe folk i Hamar vil sette pris på,» sier biblioteksjef Per Olav Sanner.

Åsne Seierstad besøkte biblioteket sist høst i forbindelse med innspillingen av litteraturprogrammet «Brenner & bøkene.

«To søstre» er historien om to ungjenter fra Bærum som reiser til Syria og en desperat far som forsøker å finne dem. En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria. På jakt etter døtrene tar faren seg inn i det borgerkrigsherjede landet, en reise som skal føre ham inn i områder kontrollert av Den islamske staten (IS).

Billetter er lagt ut for salg på nettsiden til Hamar kulturhus, på kinoen og i billettautomaten i kinoens inngangsparti.

Artikkeltags